Свържете се с нас

Таблоид

Потресаващо! 21 век! Югозапада!

Публикувано

на

Петрич! Кучешки живот, нечовешко страдание и ужасна смърт на 78-г. жена, която делеше 6 кв. м. с двете си дъщери в оранжерия

Дъщерята Верка: Майка ни се изпече…….

Нелепа трагедия разтърси вчера Петрич. 78-годишна жена издъхна, погълната от пламъци в „дома“, в който живее с двете си дъщери. Пожар изпепели „къщата“ на трите жени и никои не успя да спаси овъглената, болна и стара Венета, която издъхна в нечовешки мъки.

Огледът на „произшествието“, потресе огнеборци и полицаи. Домът на трите жени е оранжерия, направена от парцали и найлон. На 6 квадратни метра живеели майка и двете и дъщери. Спели на легло, направено от стари одеяла и дъски, събирани в кофите за смет.

Завчера при 32 градуса в Петрич, жените запалили печката си, за да се греят под найлоните, адска жега, истински мор. Нямали ток и използвали свещ, за да светят. Именно свещта е запалила пожара. Страховити пламъци погълнали дома им от 6 квадрата, топящите се найлони буквално „стопили“ възрастната Венета, капели върху тялото и лицето ѝ..

Нечовешко страдание, адски мъки, е преживяла старата жена, пред очите на дъщерите и, които успели да излязат, но не могли да направят нищо за майка си. Оранжерията им изгоряла за броени минути. Пълен ад! Невиждана трагедия, разтърсила Петрич. Вчера, репортерът ни Анита Георгиева отиде на място. От къщурката на жените бе останала само купчина желязо от коловете, с които изградили „постройката“.

Дъщерята Венета обясни, че майка ѝ била болна, не можела да се движи и затова не успели да я спасят. Жената изрече страшни думи „Майка ни се изпече, от свещта, с която си светим, за да идем до тоалетна“. И всичко това в Петрич, в града, където около дома на жените има съседи. Нищо не чули, не видели, не успели да помогнат.

Вчера бяха шокирани от случилото се и цъкаха с език. Говорят, че преди време общината искала да настани трите жени в социално жилище, но те отказали. Двете дъщери били странни и харесвали дома си.. Преживявали някак си. Огледът на експертите приключи. Няма виновни. Жестока трагедия, заради човешка небрежност, запалена печка, запалена свещ и една ужасна смърт, след кучешки живот. И всичко това в 21-ви век в една Европейска България…

Петя Петрова

struma.com

коментара

Политика

Корнелия Нинова в Гоце Делчев: Пазим не само спомена, но и родолюбието, завещанo ни от героите на България

Публикувано

на

„106 години от освобождението на град Неврокоп, днес Гоце Делчев! Почитаме делата на едни от най-достойните и смели герои на България. Пазим не само спомена за тях, но и родолюбието, което са ни завещали“.

Това заяви лидерът на БСП, Корнелия Нинова, пред събралите се да отбележат празника на Гоце Делчев.

„Поздравявам кмета Владимир Москов и неговия екип, които с неуморната си работа, със сърдечното си отношение към всеки проблем, доказват, че може да се прави политика в интерес на хората“, каза още Нинова.

Тя честити празника на всички жители на Гоце Делчев и им пожела здраве и благоденствие.

Заедно с нея на трибуната пред Дома на културата изгледаха атрактивния спектакъл „Искри“ на Националната гвардейска част началникът на отбраната, генерал Андрей Боцев, Неврокопският митрополит Серафим, депутатите Кирил Добрев, Богдан Боцев, Николай Бошкилов, кметът на община Гърмен – Минка Капитанова, политически лидери, общественици и много граждани.

Това бе кулминацията на тържествата, посветени на 106-годишнината от освобождението на Гоце Делчев.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

С уникална заря и концерт на очарователната фолклорна певица Поли Паскова приключи празника на Дупница

Публикувано

на

Жителите и гостите на община Дупница, останаха възхитени от великолепният концерт на фолклорните танцови ансамбли и състави от община Дупница“ Фолклорна китка“, по случай празника на града.

Своят талант показаха танцьорите от ФТА“Актавис“ гр. Дупница с ръководител Войн Войнов, които се представиха с танците“ Каракачанки“ и“ Празнични граовски игри“. ТФ“ Ритми“ към НЧ“ Христо Ботев 1978“ гр. Дупница се представиха с танците“ Йове“ и“ Кюстендилска ръченица“. С танцът „Пазарджишка копаница“ се представиха талантите от ТС“ Абракс“ с ръководител Димитър Шопов. ФТА“ Рила“ с ръководител Кирил Амбарков изпълниха:“ Шопски танц“,“ Ресиловска копаница“, а децата на ФТА“ Рила“ –„ Ръченичка“. Празничната“ Фолклорна китка“ завърши с“ Европа идва на мегдана в Дупница“ в изпълнение на ТС“Зора“ към НЧ“ Зора 1858“ гр. Дупница с ръководител Дилиана Диканска. Кулминацията на вечерта, бе концерт на българската фолклорна певица Поли Паскова и танцова формация“ Гераци“, които изпяха и изиграха едни от най –хубавите български, народни песни и хора за жителите на община Дупница.

На събитието присъстваха кметът на община Дупница инж. Методи Чимев, председателят на Общински съвет –Дупница инж. Емил Гущеров, заместник-кметът Крум Милев, началникът на отдел“ Култура, образование и младежки дейности“ в община Дупница г-н Тодор Петков, директорът на дирекция “Хуманитарни дейности” Таня Петрова, старши специалист“ Култура и духовно развитие“ в община Дупница Радослава Данаилова, организатор културни институции Маруся Михайлова.

“ Изключително ми е приятно, че аз Поли Паскова и танцова формация“ Гераци,“ сме поканени и имаме възможност да бъдем ваши гости в този специален за Вас ден, и не само за Дупница, но и за целия български народ, който чества един от най-големите и светли християнски празници, а именно Преподобни Свети Иван Рилски, който заедно с Преподобна Петка са най- силните, и най- големите застъпници за българския народ. Нека Свети Иван Рилски да Ви пази и закриля, да осветява вашия път на живота.“, приветства жителите и гостите на община Дупница Поли Паскова.

Концертът започна с песента“ Молитва за България“ и продължи с едни от най- хубавите народни песни, на които голяма част от присъстващите извиха китно, българско хоро. Събитието завърши с красива кошница цветя за Поли Паскова и танцова формация“ Гераци“, от името на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев.

За всички жители и гости на община Дупница, небето над града се озари от красива заря.

Николая Иванова

struma.bg

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2018
П В С Ч П С Н
« сеп.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ