Свържете се с нас

Таблоид

Потресаващо! 21 век! Югозапада!

Публикувано

на

Петрич! Кучешки живот, нечовешко страдание и ужасна смърт на 78-г. жена, която делеше 6 кв. м. с двете си дъщери в оранжерия

Дъщерята Верка: Майка ни се изпече…….

Нелепа трагедия разтърси вчера Петрич. 78-годишна жена издъхна, погълната от пламъци в „дома“, в който живее с двете си дъщери. Пожар изпепели „къщата“ на трите жени и никои не успя да спаси овъглената, болна и стара Венета, която издъхна в нечовешки мъки.

Огледът на „произшествието“, потресе огнеборци и полицаи. Домът на трите жени е оранжерия, направена от парцали и найлон. На 6 квадратни метра живеели майка и двете и дъщери. Спели на легло, направено от стари одеяла и дъски, събирани в кофите за смет.

Завчера при 32 градуса в Петрич, жените запалили печката си, за да се греят под найлоните, адска жега, истински мор. Нямали ток и използвали свещ, за да светят. Именно свещта е запалила пожара. Страховити пламъци погълнали дома им от 6 квадрата, топящите се найлони буквално „стопили“ възрастната Венета, капели върху тялото и лицето ѝ..

Нечовешко страдание, адски мъки, е преживяла старата жена, пред очите на дъщерите и, които успели да излязат, но не могли да направят нищо за майка си. Оранжерията им изгоряла за броени минути. Пълен ад! Невиждана трагедия, разтърсила Петрич. Вчера, репортерът ни Анита Георгиева отиде на място. От къщурката на жените бе останала само купчина желязо от коловете, с които изградили „постройката“.

Дъщерята Венета обясни, че майка ѝ била болна, не можела да се движи и затова не успели да я спасят. Жената изрече страшни думи „Майка ни се изпече, от свещта, с която си светим, за да идем до тоалетна“. И всичко това в Петрич, в града, където около дома на жените има съседи. Нищо не чули, не видели, не успели да помогнат.

Вчера бяха шокирани от случилото се и цъкаха с език. Говорят, че преди време общината искала да настани трите жени в социално жилище, но те отказали. Двете дъщери били странни и харесвали дома си.. Преживявали някак си. Огледът на експертите приключи. Няма виновни. Жестока трагедия, заради човешка небрежност, запалена печка, запалена свещ и една ужасна смърт, след кучешки живот. И всичко това в 21-ви век в една Европейска България…

Петя Петрова

struma.com

коментара

Таблоид

Мъж от Дупница изпадна в кома с рекордно ниво на кръвната захар 42

Публикувано

на

Два дни лекарите в хирургия се борили да върнат към живота 50-годишния пациент.

Мъж от Дупница изпадна в кома, а изследванията на кръвната захар показали рекорд от 42 ммоl/л,  при норма до 6 ммоl/л. По спешност е приет в хирургичното отделение в общинската болница и е настанен в реанимация. Два дни лекарите се борили за живота на 50-г. Александър Ш., докато успеят да свалят нивото на кръвната захар до 13 и да го върнат към живота.

Завеждащият хирургичното отделение доц. Д. Недин заяви: “Пациентът вече се чувсва добре. Излезе от комата, в която беше изпаднал от хипергликемия.

Личи си, че не се е поддържал здравословно. Оказа се, че не е осигурен, но няма как да го върнем, след като той буквално умираше”, заяви доц. Д. Недин.

Ендокринологът от Дупница д-р Кирил Кирилов допълни: “Този пациент най-вероятно дори не е спазвал необходимата диета за това заболяване. Рядко при мен идват пациенти с такива високи стойности на  кръвната захар. В такива случаи не е изключен летален край. Диетата за диабетиците не е драстична, яде се от всичко, но по малко. Болният трябва да следи кръвната си захар и да прецени с какво да се храни”, заяви д-р К. Кирилов.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Поредният ползотворен ден от работата по международния проект „Културата среща науката“ в Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“

Публикувано

на

Младежите от Белгия, България, Италия и Полша започнаха деня със съвместни дейности в училището. Смесените ученически  екипи  обобщиха  наученото, видяното,  преживяното  в продължение на цялата седмица под формата на презентации.

Показва се „IMG_7098.JPG“

В същото това време учителите от държавите участнички в проекта заедно обсъдиха и изготвиха  два плана за интердисциплинарни уроци в областта на природните науки, които са полезен споделен опит.

В следобедните часове се организира представяне на изготвените вече презентации от четирите екипа. Веднага след това се разгледаха предложенията за лого на проекта от всяка една държава и се пристъпи към гласуване за избор на общо лого на проекта.  Победител стана логото  на Италия, на което са изобразени знамената на всички участващи държави под формата на пеперуди, присъстват формулите на химични елементи и съединения, крива с механични трептения  и заглавието на проекта „Culture Meets Science“.Показва се „IMG_7150.JPG“

 Емоционален момент бе церемонията по закриване на проектните дейности в актовата зала на училището, където бяха връчени специални сертификати на всеки един участник.

Показва се „IMG_7144.JPG“

Показва се „IMG_7137.JPG“

Показва се „IMG_7131.JPG“

Днешният ден е последният от първия етап по изпълнението на международния проект „Erasmus + К2“, озаглавен „Културата среща науката“ с координатор ПМГ „Яне Сандански“ и завърши с тържествена вечеря – красив финал на началото на двегодишно сътрудничество. Талантливите ученици от ПМГ „Яне Сандански“ – Даниела Георгиева,  Вили Пендичева, Яна Велева,  мажоретният състав на гимназията и  танцовата формация „Неврокопчанки“ потопиха гостите във вълшебния свят на музиката и танците. Участниците в проекта изиграха българско кръшно хоро като символ на роденото приятелство.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ