Радев: Корупцията в България вече се вижда и отвъд океана

Корупцията в България вече се вижда и отвъд океана. Такъв коментар направи президентът Румен Радев. Държавният глава допълни, че корупцията, бедността и несправедливостта са се превърнали във визитка на страната ни.

Скандалът между управляващите и президента започна веднага след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), което се проведе миналата седмица. След него лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов обвини Радев, че поддържа проруски позиция, а той му отговори, че чете, но не разбира какво прочита. Днес президентът коментира, че има политици, които водят война с българската държавност.

„Това е режисирана кампания и тя не е първата. В стремежа си да дискредитират президенстката институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на Европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели. И колко струват техните евроатлантически клетви след като деградират армията и заблуждават съюзниците? И какви европейци са тези политици след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта, що се касае до свободата на медиите? Нашата корупция вече се вижда и отвъд океана. Чели сте доклада на Държавния департамент на САЩ“.

След като премиерът Бойко Борисов лансира идеята министри да ходят при президента и да обясняват обществени поръчки, Радев лансира своя. „Щом премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му, той трябва да инициира съответните промени в конституцията.

/дарик

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене