Фотогравска изложба – „Македония-спомени от Бялото море”

изложба
С откриване на гостуваща фотоизложба „Македония-спомени от Бялото море” на 17 май в събота от в Общинския музей в Гоце Делчев ще започне честването на Международния ден на музеите, част от евроинициативата ”Нощ на музея”.
Организатори на проявата са Община Гоце Делчев, Общински исторически музей и читалище „Просвета -1865”, които канят жителите и гостите на града и региона да се включат в празника.
В програмата участие ще вземат деца от ОДЗ ”Джани Родари” и групи за автентичен фолклор при читалищата в селата Равда, Община Несебър, Копривлен и Абланица, Община Хаджидимово, както и читалището в Корница, Община Гоце Делчев. Ще участват още и танцови формации от I Основно училище ”Св.Св.Кирил и Методий” и „Viva Dance”- град Гоце Делчев.
Ревю на облекла с елементи от традиционни костюми ще представят в „Нощта на музея” ученици от НПГ ”Димитър Талев” и ПМГ ”Яне Сандански”.
В „Нощта на музея” ще бъде открита и експозиция „Пътят на хляба”от клуб „Фолклор и етнография” при ПГ по МСС ”П.К.Яворов” и всичко това ще се случи в автентичния двор на културната институция в Гоце Делчев.
Входът за всички прояви ще бъде безплатен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене