Жители на горял блок искат помощ от общината

Общинският съвет в Сандански ще реши на сесията си този четвъртък с каква сума ще бъдат подпомогнати семействата и собствениците, които живеят в блока на улица „Първи май” №32. Пожар лумна към полунощ на 30 март.

Пламъците унищожиха целия магазин на площ от 1000 квадратни метра. Нямаше пострадали хора в бедствието, но бяха нанесени сериозни материални щети по 40-те апартамента в постройката, най-сериозни – на първите два етажа.

Живущите са внесли молба до местния парламент за отпускане на финансови средства за покриване на щетите, причинени от пожара. „При такива случаи отпускаме между 1000 и 2000 лева. Но сега става въпрос за 40 семейства, трудно ще можем да отделим толкова голяма сума. Все още блокът е необитаем, в него няма ток и вода. Продължава и обследването на сградата, за да се установи дали конструкцията не е компрометирана”, заяви кметът на община Сандански – Кирил Котев.

Полицията в Сандански издирва подпалвачите на пожара. Версията за умишлен палеж бе доказана от видеокамерите в района на улица „Първи май”, където е жилищната постройка. Те са заснели как двама мъже с качулки чупят прозорците на търговския обект, разливат гориво с туби и палят пожара.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене