Опасностите при онлайн общуването, дебатират ученици от ПМГ в Гоце Делчев

 Какви са предизвикателствата на професията журналист и темата за авторското право, дебатираха ученици от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев на вчерашната среща с журналисти от местните медии: Топ Преса, радио В-99, Кабел Сат Запад и ПИ-ярът на общината, Даниела Крантева. Опасностите при онлайн общуването, авторското право и как разпознаем „клопките“ на фалшивите новини бяха най-често задаваните въпроси от учениците.

 Срещата бе инициатива на учителите по български език и литература в ПМГ Я. Сандански, Елена Търтова и Алсксандър Мандаджиев, а идеята е да се направи съвместен телевизионен репортаж след събитието на тема избрана от учениците който да се излъчи по ТВ каналът на Топ Преса и от другите местни медии които пожелаят.

  23 април е символична дата за световната литература, превърнала се в повод за основаването на Световен ден на книгата и авторското право. Този ден е част от календара на ЮНЕСКО. С празнуването на този ден в целия свят, ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Идеята за този празник произхожда от Каталуня, където на 23 април, денят на св. Георги Победоносец, традиционно се подарява книга.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене