Адвокат Албина Анева оглавява партията на Татяна Дончева в Пиринско

албина анева

Синът на собственика на хотел „Хавана“ в „Струмско“ Г. Корчев гласен за общински лидер в Благоевград

Известният благоевградски адвокат и общински съветник Албина Анева ще оглави Политическа партия „Движения 21“ на Татяна Дончева за Благоевградска област, това се очаква да стане на уч­редителна конференция този четвъртък.

В момента Анева е член на националното ръководство, а с Татяна Дончева ги свързва ста­ро приятелство по линия на юридическата им работа. Благоевградчанката досега не е членувала в политическа пар­тия, в два поредни общински съвета тя ползва регистрации на други формации по време на изборите. Веднъж бе в със­тава на „Граждански съвет за Благоевград“, създаден от нас­тоящия председател на ОбС Ра­дослав Тасков, а в момента пак е съветник, но този път от кво­тата на „Обединен блок на тру­да – Български лейбъристи“.

От няколко месеца Албина Анева официално премина в парламентарната група на ПП „Зелена партия“ с водач Сашо Милчев. За общински предсе­дател на ПП „Движение21“ се спряга името на Георги Корчев, който е син на собственика на хотел-ресторант „Хавана“ в квартал „Струмско“. Очаква се в новото политическо движе­ние да се включат бизнесмени и юристи от област. Едно от по-известните имена, спряга­ни за бъдещ член на ПП „Движение21“, е на Лъчезар Белинчев, един от най-крупните зе­меделски производители в Пи­ринско.

Само преди два месеца но­вата партия на Татяна Донче­ва направи своя структура в Сандански, а за клубен секре­тар беше избрана Даниела Це­кова. Защо новата формация в Пиринско стартира точно в разгара на изборите за Евро- парламент и дали не обслужва някой от участниците във во­та, се питат избирателите в Благоевград. Според Албина Анева партията на Татяна Дон­чева има собствен облик и по­литика и не бива да се свър­зва на този етап с когото и да било. Тя потвърди новината за предстоящото събитие в Бла­гоевград, но бе категорична, че новият областен председател ще бъде избран от общото съб­рание, така че засега не би би­ло коректно да се твърди, че тя ще е лидерът за Пиринско.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене