„Миньор“ обърна „Беласица“ от 0:2 до 3:2 и стопли сърцата на изстрадалите си фенове

„Чуковете“ смачкаха съперника си в последните 25 минути, когато стигнаха до три попадения

Двубоят предложи много емоции на зрителите, които освен петте гола видяха 2 греди и куп изпуснати възможности.
Срещата започна с надмощие на „Миньор“, но гостите от Петрич първи стигнаха до попадение. В 14-та минута Наков изпълни свободен удар, топката отскочи от стената и попадна на крака на Александър Смилков, който от 18 метра я прати в далечния ъгъл за 0:1.
Малко по-късно удар на бившия футболист на Банско Стоян Кадифчин премина встрани, а в 25-та минута пак той бе близо до попадение, след като изпълни безупречно пряксвободен удар но топката срещна напречната греда.
През втората част мачът стана още по-интересен и динамичен. Двата отбора си размениха по един пропуск, преди да се стигне до 58-та минута. Васил Тачев се пребори с двамата централни бранители на „жълточерните“ след изритана от вратаря Георгиев топка и удвои преднината на „Беласица“.

Футболистите на „Миньор“ вдигнаха оборотите и до края натикаха съперника в половината му. С гол от фаул в 65-та минута капитанът Илиян Илиев поведе съотборниците си към обрата.
В 77-та минута Владимир Гогов възстанови равенството след като засече с глава центриране от корнер. Секунди преди преди резултатът да стане 2:2, гостите пропуснаха да решат мача. Наков изскочи на отлична позиция и шутира. С върха на пръстите си Дааниел Леонтиев отклони топката и тя попадна в лявата греда. Все пак непримиримостта на „чуковете“ даде резултат. В 86-та минута Стоян Кадифчин центрира по трева в пеналта, а Стефан Аличков с пета прати топката в долния ляв ъгъл за крайното 3:2.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене