Как жителите на село Птерелик станаха кино звезди?

Филмът е с режисьор е Валеска Гризбах, основен продуцент са Komplizen Western GmbH от Германия, с партньори от Австрия – Соор99 и български копродуцент и партньор Chouchkov Brothers Ltd.

По време на снимките преди две години, местните хора от Петрелик, Абланица и Кочан с удоволствие се включиха в масовите сцени, а красив бял кон всеки ден бе старателно почистван и ресан, като основно „средство за придвижване“ на един от главните герои. Във филма участва и гърменката Венета Франгова. УЕСТЪРН е с номинация от кинофестивала в Кан от април 2017 г.

Историята е за бригада немски строители, която идва да строи малък ВЕЦ в България, близо до границата с Гърция. Филмът разказва за срещите и недоразуменията между двете култури, германската и българската. Германските работници срещат различни професионални трудности, а и не знаят езика. Ръководителят на германската група, арогантен и груб, не се харесва на българите. Но друг немски работник, Майнхард, се опитва да се сближи с българите от малкото село Петрелик, на границата с Гърция. Той бързо става искрен приятел на българите, но заради това се оказва и в конфликт със своите немски колеги. Силни мъже, прерия, конфликти, любов, пушки, коне – ще видите всичко това, но по много необичаен, съвременен начин, в едно обикновено българско село. Под повърхността филмът е един истински съвременен уестърн. Особен и уникален е начинът, по който е успяла да ни го разкаже талантливата режисьорка Валеска Гризебах.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене