Автобус в Югозапада лумна в пламъци! Писъци, ужас и паника обзеха пътниците

Полицията с официално съобщение

 Снощи – малко след 18.30 ч, е постъпил сигнал в РСПБЗН – Кюстендил, за възникнал пожар в автобус, който е пътувал с туристи от София за Република Македония. На пътя за Гюешево водачът усетил пушек, спрял автобуса и съобщил на туристите да слязат, успели да вземат и багажа от багажното отделение. Местопроизшествието е обслужено от екипи на РСПБЗН, РУ Кюстендил и дежурна следствено-оперативна група. Няма пострадали хора.

 Документите на водача и автобуса са били в изрядност, на място е бил и екип на ДАИ. Резултатът на водача за употреба на алкохол и наркотични вещества е отрицателен. Изгорял е автобуса и личните вещи на някои туристи, които са били вътре. 6-ма туристи са останали без лични документи. След снемането на обяснения и документирането на произшествието туристите са отпътували за София.

 По първоначални данни причина за запалването е техническа неизправност/късо съединение/. Образувано е дознание по случая, уведомен е дежурен прокурор. Истински ужас са преживели пътниците в автобуса, принудени панически да излизат, един през друг. Шофьорът, който успял да ги спаси е в шок. Започна проверка на фирмата, пуснала този рейс в движение./struma.com/

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене