Остра реакция! Андон Балтаджиев „Активна съвест“: Башев, ти ли ще говориш за българщина!!!?

Следствие от днешния скандал, тръгнал от сайта на журналиста Огнян Стефанов, свързан с турското знаме закачено в Рибново. Както Топ Преса днес писа, тази сутрин във Фрог Нюз излезе статия подписана с провокативното име „Андрей Башев“. Ето текста, цитираме без редакция : На 14.04.2018 г. в гоцеделчевското село Рибново се състоя т. нар. сюнет (масово обрязване на малки момченца), на който малко медии обърнаха внимание, защото събитието съвпадна с тежката катастрофа при Вакарел.

Типичният ритуал обаче тази година беше спонсориран не от кого да е, а от Мустафа Дюндар – кмет на един от районите на Бурса (Турция) – Осман гази.Името на района е също интересно – тя е кръстена на основателя на Османската империя султан Осман I Гази. Топ Преса потърси и мнението на бившия кмет на Гърмен, Ахмед Башев, който отрече да е автор на статията. „Нямам нищо общо със статии и мнения, по сайтове и медии. Това е пълен абсурд. Намесване на име близко до моето, е само блед опит за евтина провокация. Жалко е. Мероприятието в Рибново беше, снимано от десетки български телевизии, медии и сайтове…Етикетът в цивилизования свят, винаги е задължавал –  по този начин се уважава чуждестранният гост, когато успоредно с националното и европейското знаме се сложи и това на страната от която е гостът. Препоръчвам на тези които са скалъпили провокацията, да вземат да се ограмотят.“ заяви Башев пред наш ретортер.

Часове по късно по темата се включи и известният националист Андон Балтаджиев, който също поиска да даде становище. “ Далеч съм от мисълта е човек, като АхмедБашев би написал подобна провокация, толкова далеч съм от мисълта обаче, че той е изявен националист, какъвто се изкарва пред Вас. Не на мене тези. Падна от власт, вече е един директор на училище, нито е депутат нито е някой и угоднически забрави десетките провокации, които той правеше на религиозна основа. Да, ама не. Ние от „Активна съвест“ не сме ги забравили, защото десетки хора страдаха от тези провокации, такива които не играеха по свирката на Башев. Така че моля официално Башев да не се изказва на тема българщина, да не става за смях…“заяви Балтаджиев по темата. Нашето разследване продължава ударно с цел да установим, кой днес се опита да разпали провокация на етническа основа свързана със сюнета в Рибново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене