Свържете се с нас

Таблоид

Възпитаници на НПГ „Димитър Талев“ участваха в изложение по роботика в БАН

Публикувано

на

Учениците от клуб „Роботика“ и техните преподаватели от направление „Техника“ в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев, инж. Атанас Савов и инж. Румяна Василева, присъстваха на интересно изложение по роботика в Българската академия на науките по покана на Института по робоика към БАН.

На изложението учениците представиха различни свои разработки на роботизирани системи: робот за следене на черна линия; робот с управление от смарт устройство; управление на силнотокова верига с микроконтролер, управляван жично или безжично; радар, използващ ултразвукови сензори, с визуализация на персонален компютър или мобилно устройство.

Със своите разработки учениците силно впечатлиха домакините и гостите на изложението, като демонстрираха завидни знания и умения. Талантливите възпитаници на Неврокопската професионална гимназия в Гоце Делчев и техните ръководители присъстваха и на лекция семинар на тема „Роботиката – развитието през годините и бъдещето. Използването на хуманоидни роботи и изкуствен интелект в различни сфери от ежедневието на човека и тяхната помощ за подпомагане на хора в неравностойно положение.“

Специални поздравления учениците от НПГ в Гоце Делчев  получиха от председателя на Българската академия на науките академик – доктор на математическите науки Юлиан Ревалски, директора на Института по роботика академик Чевдар Руменин, както и от много други гости и преподаватели от различни университети и институти.

Учениците и учителите от НПГ „Димитър Талев“ получиха по време на изложението още едно заинтригуващо предложение за участие в съвместни проекти от Института по роботика към БАН, реализацията на което предстои в съвсем близко бъдеще.

infomreja.bg

коментара

Таблоид

4 години затвор за педофил, блудствал с малолетна

Публикувано

на

На 17.10.2019г. Районен съд  – Благоевград осъди Б.М.Р от Благоевград на 4 години „лишаване от свобода“ за блудство с 14-годишно момиче и за създаване и разпространяване на порнографски материали с лица до 18-годишна възраст.

Съдия Кристина Панкова призна 51-годишния мъж за виновен в това, че в периода 16.05.2018 г. до 21.05.2018 г. в къща в Благоевград е извършил блудствени действия спрямо 14-годишната К.Р.С., без да осъществи полов контакт с нея, престъпление по чл. 149, ал. 1 НК.

По същото дело мъжът е признат за виновен и по други две престъпление: в това, че е заснел порнографски видеоклип на телефона си, като е използвал за целта малолетното момиче, престъпление по чл. 159, ал. 4, т. 1, пр. 1, вр. ал. 1, пр. 1 НК и за това, че е държал в компютъра си порнографски материали с непълнолетни лица, престъпление по чл. 159, ал. 6 НК.

 

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Ученици и учителите от Първо ОУ в Гоце Делчев се включиха в инициатива на туристическо дружество „Момини двори“ – Първи туристически поход „Освободителите на град Неврокоп“.

Публикувано

на

42 –ма ученици и учителите им Димитър Агов и Иван Николов се включиха в прекрасната нова инициатива на туристическо дружество „Момини двори“ – Първи туристически поход „Освободителите на град Неврокоп“.

Походът се провежда в четири лъча, по четири различни маршрута, по които са се движили четите на ВМРО, доброволците и армията, ръководена от генерал Стилиян Ковачев.

Родолюбците от Първо ОУ Св. Св. „Кирил и Методий „в Гоце Делчев  избраха най-трудния маршрут: Гоце Делчев – село Кремен – Харами бунар – село Брезница.

 Пожелаваме им успех!!!!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ