Бивш областен управител на Пиринско в епицентъра на грозния екшън със СДС

Бившият областен управител на Благоевград и настоящ лидер на СДС в Пиринско Димитър Димитров попадна в епицентъра на „синия” екшън в „Красно село”, при който се стигна до срамни сцени и сблъсъци. Той, секретарят на Областния съвет на СДС Васил Божанин и Сашо Ангов бяха тримата делегати от Пиринско, които трябваше да участват на вчерашния партиен форум. Сашо Ангов е отишъл като резерва на мястото на председателя на общинската организация в Благоевград Давид Сукалински, на когото се наложило да замине в командировка в Турция като зам. председател на Патентното ведомство. Това разказа вчера пред „Струма“ зам. председателят на СДС Борислав Миланов, който беше избран за депутат в предишния парламент от Благоевградска област и в момента отговаря за структурите в Югозападна България.

На вчерашния злополучен национален съвет е имало по двама делегати от Кюстендил и Перник.

„Случиха се грозни сцени, след като една агитка от Пловдив нахлу в залата с викове „Оставка“. Секретарят на СДС – Варна Юри Колев откри лист с предварително подготвен сценарий на „опозиционерите” относно  действията им на националния съвет. Не видях кой падна, но аз успях да изведа навън един от по-агресивните. Този скандал свали нивото. Откакто обикалям организациите в страната, непрекъснато повтарям, че нещата трябва да се решават с диалог”, заяви за „Струма” Борислав Миланов.

Областният председател на СДС в Пиринско Димитър Димитров обясни: „Бой нямаше, имаше блъскане. Аз стоях настрани. Всеки от двете групи – „про” и „анти”, имаше подготвен сценарий. Ние останахме до края на събранието и решихме да се проведе на 2 май национален съвет в Пловдив”.

Давид Сукалински се обади, за да потвърди, че не е бил на националния съвет и не е в час какво е станало.

Само преди месец в Благоевград имаше среща с местни активисти и сини лидери от Кюстендил, Перник и София. Дискусията за това накъде отива СДС се проведе в хотел „Монте Кристо“ при закрити врати, като в нея участваха тримата зам. председатели Емил Кабаиванов, Румен Христов и Борислав Миланов, но липсваше председателят Божидар Лукарски.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене