9-годишно момче пламна като факла пред магазин в Дупница

9-годишно момченце пламна като факла пред магазин  в Дупница. Инцидентът е станал  следобяд, когато третокласникът отишъл с баща си да пазарува. На излизане пред магазина обаче изведнъж гърба на детето пламнал.

„Чухме силни писъци и наистина много се уплашихме. Детето направо се свлече на земята от болка. Бащата веднага свали неговите дрехи и започна да гаси пламъците по тялото на сина си“, разказаха свидетели на случилото се. Случайни клиенти от търговския обект подали сигнал на тел 112. Веднага на място били изпратени линейка и полиция. След преглед се установило, че детето е с около 15% изгаряния, което наложило спешното му транспортиране до столичната клиника „Пирогов“.

“Момченцето беше с дълбоко изгаряне по гърба. Най-вероятно ще се наложи дълго време да се възстановява“, коментираха медици от Дупница.

По първоначална информация от полицията, детето си е играело със запалка и най-вероятно тя е гръмнала. При опит да я махне от ръцете си детето я метнало на гърба, а след това са се подпалили и дрехите му. „Нашата информация е, че изгарянията са между 10-15%. Категорично можем да кажем, че става дума за самоподпалване. Вчера детето беше в шок и нямаше как да го разпитаме“, коментираха от ОДМВР – Кюстендил.

/монитор

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене