Ученици от НПГ импровизираха съдебно дело в денят на Българската конституция (ВИДЕО)

 Ученици от Неврокопска професионална гимназия се преобразиха днес като съдии, прокурори, обвиняеми и съдебни заседатели. Те импровизираха примерен съдебен процес срещу лице което е управлявало лек автомобил след употреба на наркотично вещество.

 Поводът е днешният ден на Българската конституция и българският юрист. Районен съд Гоце Делчев и адвокатска колегия Благоевград в частност съдийската гилдия в Гоце Делчев, организираха това мероприятие с цел да се запознаят с работата на съда а освен това, младите хора да се запознаят с последствията от приемането на наркотични и психотропни вещества.

 Адвокат Иванка Кехайова, член на адвокатска колегия Благоевград запозна гимназистите с важни и любопитни моменти от Българската конституция, а председателят на Районен съд Гоце Делчев, Магдалена Жбантова разясни последствията от приемането на наркотични вещества и потребността от превенция на проблема. А разиграването на съдебен процес бе с цел да се запознаят подрастващите нагледно и със съдебните последствия от пристрастяването към наркотични и психотропни вещества.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене