Свържете се с нас

Светско

ВИДЕО: В Гоце Делчев се проведе на национално първенство по карате за деца

Публикувано

на

В събота, при огромен интерес, в спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев се проведе Национално първенство по карате шинкиокушин за деца от 10 до 14 години. При особена тържественост и екзотични ритуали, в присъствието на председателя на Общинския съвет Ангел Греаксиев и народният представител Богдан Боцев, Кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов откри първенството.

Оспорваното и зрелищно състезание се проведе на два тепиха, където младите спортисти демонстрираха невероятно майсторско владение на спортното бойно изкуство на карате шинкиокушин. За радост на неврокопчани, представителите на карате клуб „Ронин“ в Гоце Делчев се представиха изключително успешно и оправдаха решението на Федерация българско карате шинкиокушинкай градът да бъде домакин на най-голямото за годината състезание по карате в България.

При конкуренцията на повече от 180 участници в първенството от клубове от цяла България, гоцеделчевските каратисти от различните категории извоюваха две първи места, две втори и пет трети места. Любимци на местната публика станаха естествено Георги Алмишев при деца до 10 години и категория 26 кг., и Енесмустафа Хаджи също при десет годишните но в категория 38 кг., които извоюваха златните медали в категориите си. Не по-малко овации обраха и останалите медалисти от гоцеделчевския клуб:

Ангел Тюхков, второ място до 14 г. в категория 50 кг. Ангел Билюков, второ място до 14 г., категория 65 кг. Васил Зайков, трето място до 10 години, категория 32 кг. Костадин Аратлъков, трето място, 14 години в категория 55 кг. Димитър Боргов, трето място, 14 години категория 55 кг. Георги Мутов, трето място до 14 г., в категория 60 кг. И петият състезател извоювал правото си да стъпи на почетната стълбичка на победителите е Георги Парасков с третото си място за деца до 14 години в категория 60 кг.

Представителите на Федерация българско карате Шинкиокушинкай благодариха на местната управа за специалното отношение към бойните изкуства в града, а неврокопчани са доволни, че след голямата придобивка за града, построяването на спортна зала „Неврокоп Арена“ даде възможност да станат свидетели на значими спортни събития.

коментара

Таблоид

Горска мафия вилнее в Банско и Благоевград

Публикувано

на

Голямо количество незаконна дървесина е намерена във фабрика за палети. Престъпна група от горската мафия е действала на територията на Банско, Благоевград и София.

Неутрализираната 5-членна група от висшите етажи на Изпълнителна агенция по горите. Групата е била въоръжена, съобщиха от МВР.

При извършените претърсвания е установено, че двама от членовете са държали освен пет огнестрелни оръжия и специфични капсул-детонатори – повече от осем на брой.

Иззета е и голяма сума пари. В хода на разследването е установено, че за пряката дейност групата е привличала социално слаби хора, на които е обяснявано, че вършат законна сеч. Има подавани сигнали, че е стреляно и по жилища на хора в Пиринско.

Продадената незаконна дървесина е на стойност 4 000 000 лева.

Използвали са неистински горски печати за маркировка на дървения материал или такива на уволнени служители. По думите на заместник-директорът на ГДБОП ст.комисар Стоян Темелакиев, информация за престъпната дейност е постъпила през май. В хода на предприетите оперативни действия са събрани данни за организираната престъпна група, както и за длъжностните лица – участници в нея, които са възприели горския фонд като бащиния и са действали без да се съобразяват с каквито и да било правила.

Групата е ръководена от чиновници в Изпълнителната агенция по горите и се е занимавала освен с незаконен добив и търговия с дървен материал, незаконно държане на оръжие, палеж на автомобил и увреждане на техника.

Продължават обиските, претърсванията и разпитите на свидетели.

Само един от участниците не е длъжностното лице от ИАГ. Последният такъв задържан е служител от системата на изпълнение на наказанията – надзирател в затвор, но е в роднинска връзка с човек от престъпната група.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Откриха антична базилика под храм „Свети Спас“

Публикувано

на

В дупнишкото село Червен брег откриха антична базилика.

Тя е в непосредствена близост до средновековния храм „Свети Спас“, съобщиха от Историческия музей в Дупница.

Сред находките са пръстен с монограм, копчета, метални и оловни предмети, стъклени кандила, части от ценни стенописи и керамика с много високо качество. Археолозите намерили и 22 монети.

Те са от времето на Константин и неговите наследници. Разкрит е и един питос – огромна делва, която беше вкопана за зърно, от което са приготвяли евхаристийния хляб.

Близо до храма са открити древни погребения, вероятно на почитани хора. Рядка находка на това място е гробът на мъченик.

Скелетът няма череп. Вероятно е бил погребан обезглавен, тъй като е имало мъченическа смърт.

Раннохристиянският храм „Свети Спас“ е с уникални стенописи, част от които вече са заличени от времето.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ