Свържете се с нас

ПОСТОЯННИ 3

Да подадем ръка на незрящите Нурел и Феим, и малкия Денис

Публикувано

на

Нашите приятели Нурел, Феим и Денис имат нужда от помощ!

Денис след няколко дни ще навърши 7 месеца. Иска да се движи самостоятелно – изправя се в кошарката, стои седнал, хапва пюренца и кашички. Като всяко бебенце обича да му говорят и пеят 🙂 Предоставеното общинско жилище вече е почти в завършен вид, благодарение на лица и фирми, които подпомогнаха с труд и финансово младото семейство! Благодарим Ви от сърце! Имат обещано обзавеждане, но самият Феим все още не знае какво точно ще включва то. Така че като имам информация ще пишeм допълнително.

Към момента семейството се нуждае от консумативи за бебчето, а именно:

  • Памперси – номер 4
  • Мокри кърпички
  • Шампоан
  • Еднократни чаршафи 60/60 за постилане на креватчето
  • Адаптирано мляко Лактана Био 2
  • Пюрета – всички видове /зеленчукови, плодови, месни/
  • Каши

ВИДЕО: www.blagoevgrad-news.com

Молим ви дарените от вас неща да бъдат изпращани директно на семейството! Можете да оставите дарението на входа на Студентско общежитие номер 1 – предайте, че са за Нурел и Феим. За хората, извън Благоевград – молим да ги изпращате до офис на Еконт – Кончето, Благоевград, който е разположен на крачка от общежитието, в което живеят. Получател Феим Феим / 0895 944 886.

 

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

коментара

Новини

Инж. Росица Димитрова, управител на «Водоснабдяване и Канализация» ЕООД – Благоевград: Водата в чешмите в Благоевград е в нормата, пийте си спокойно!

Публикувано

на

Ще има ли поскъпване на водата в  Благоевград?

Последната промяна в цените на предлаганите от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Благоевград водоснабдителни и канализационни услуги е от 01.09.2013 г. Като повишението на цените тогава е с по-малко от 2%.  От 01.01.2017 г. започва нов регулаторен период и съгласно изискванията на Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги и подзаконовите нормативни актове към него всички ВиК оператори представят в Комисията за енергийно и водно регулиране Бизнес план за дейността на дружеството за регулаторния период от 2017 г. до 2021 г.  „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – гр. Благоевград също представи бизнес план за 2017 г. -2021 г., който е съгласуван с обслужваните от дружеството общини и с Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от дружеството. В този бизнес план е заложено и увеличение на цената на предлаганите услуги, което предстои да бъде разгледано от Комисията за енергийно и водно регулиране, а след това подлежи и на обществено обсъждане. Предложението на дружеството е увеличението да е в размер на до 20% от действащите цени.

Решен ли е проблема с ползването на вода за битови нужди за напояване на градини?

– Въпреки, че кметът на община Благоевград ежегодно издава заповед, с която забранява използването на питейната вода за напояване, голяма част от потребителите не се съобразяват с наложените ограничения. Компетентният орган за осъществяване на контрол в тази насока е Община Благоевград, а не „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. За дружеството остават негативите от пониженото налягане във водопроводната мрежа и недостатъчния дебит за осигуряване на непрекъснатост на водоснабдяването.

На три от детските площадки в кв. Струмско водата е спряна, защо?

– Градските чешми със свободен достъп се стопанисват от Община Благоевград и дружеството не разполага с информация за преустановяване на водоподаването.

Какви мерки предприемате за намаляване  загубата на вода?

– През последните години дружеството извърши ремонти на голям брой резервоари по водопроводната мрежа, при които беше изпълнява хидроизолация на водните камери на резервоарите…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Новини

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: Благоевград e все по-притегателен и разпознаваем за хората от цял свят

Публикувано

на

За мен е чест, че се срещам с най-успешният кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Никога не съм крил, че му симпатизирам, защото той е човекът направил най-много за нашия град. Срещаме се в неговият кабинет без предварително да се уговаряме за какво ще говорим. Няма да хвалим кмета, по скоро ще му задам няколко неудобни въпроса… Като: Ще бъдат ли настанени роми в новостроящите се общински жилища… Има ли проблеми с приема на деца от ромски произход в първи клас… Какво да очакваме от ремонтните дейности в центъра…

Г-н Камбитов внесохте предложение за допълнение на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища на Община Благоевград. Хора от квартал „Освобождение“ имат притеснения, че в новостроящите се жилища ще бъдат настанени предимно хора от малцинствени групи. Така ли е наистина?

– Категорично не! В тази връзка имаше направено запитване и от общинския съветник Владимир Елезов, искам да бъда много ясен – допълненията в Наредбата по никакъв начин не дават предимство на хора от малцинствата. Предложението, което направих до Общински съвет – Благоевград не за допълнение касае единствено приложимия режим на държавни помощи, а не промени в критериите за настаняване и целевите групи. Още при стартиране на строителните дейности, заявих, че в жилищата ще бъдат настанявани хора в нужда, а именно родители с деца, включително непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване, съгласно одобрената Наредба от ОбС от 25.05.2016 г. Предложените промени са на база дадени указания от Управляващия орган и в изпълнение на решение на Европейската комисия. Хората в квартал „Освобождение“ трябва да бъдат абсолютно спокойни, твърдения от типа, е промени се правят, за да бъде дадено предимство на някой, са погрешни интерпретации. Отделно от новоизграждащите се има още 525 социални жилища, така че смело мога да кажа, че изпълняваме поетите социални ангажименти.

 

Неотдавна се появиха твърдения, че има известни проблеми, свързани с приема на деца от ромски произход в първи клас. Каква е ситуацията към този момент?

– Подобни твърдения са категорично безпочвени. Приемът на децата е абсолютно регламентиран и е съобразен със Закона. Обхванати са всички деца, подлежащи на записване в първи клас в Благоевград през учебната 2018/2019 година. Всъщност причината, сега да коментираме този въпрос, е…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2018
П В С Ч П С Н
« авг.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ