Свържи се с нас

ПОСТОЯННИ 3

Да подадем ръка на незрящите Нурел и Феим, и малкия Денис

Публикувано

на

Нашите приятели Нурел, Феим и Денис имат нужда от помощ!

Денис след няколко дни ще навърши 7 месеца. Иска да се движи самостоятелно – изправя се в кошарката, стои седнал, хапва пюренца и кашички. Като всяко бебенце обича да му говорят и пеят 🙂 Предоставеното общинско жилище вече е почти в завършен вид, благодарение на лица и фирми, които подпомогнаха с труд и финансово младото семейство! Благодарим Ви от сърце! Имат обещано обзавеждане, но самият Феим все още не знае какво точно ще включва то. Така че като имам информация ще пишeм допълнително.

Към момента семейството се нуждае от консумативи за бебчето, а именно:

  • Памперси – номер 4
  • Мокри кърпички
  • Шампоан
  • Еднократни чаршафи 60/60 за постилане на креватчето
  • Адаптирано мляко Лактана Био 2
  • Пюрета – всички видове /зеленчукови, плодови, месни/
  • Каши

ВИДЕО: www.blagoevgrad-news.com

Молим ви дарените от вас неща да бъдат изпращани директно на семейството! Можете да оставите дарението на входа на Студентско общежитие номер 1 – предайте, че са за Нурел и Феим. За хората, извън Благоевград – молим да ги изпращате до офис на Еконт – Кончето, Благоевград, който е разположен на крачка от общежитието, в което живеят. Получател Феим Феим / 0895 944 886.

 

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

коментара

Новини

Затвор от 6 г. и 8 м. за алчен пощаджия

Публикувано

на

Бивш служител в пощенска станция в с. Горно Дряново осъден за присвояване на около 190 хиляди лева. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Благоевград съдът призна за виновен Ибрахим Манчев за извършени от него престъпления в качеството му на служител в пощенска станция в гърменското село. Наложеното му наказание е шест години и осем месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Подсъдимият работил като служител-гише и пощенски раздавач в пощенска станция в с. Горно Дряново към „Български пощи“ ЕАД (БП).

На основание сключен договор между „Български пощи“ АД и „Българска пощенска банка“ АД (впоследствие – „Юробанк и Еф Джи България“ АД) от 1997 г. той извършвал и работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество, в това число като отговорник на автоматизирано работно място за обслужване на клиенти на банката с клон в селото. Сключвал договори с физически лица за спестовен влог и депозити, изпращал пари в брой, както и други такива.

През 2011 г. била прекратена дейността на служителите на Български пощи в пощенските станции по осъществяването на банкова дейност от името на „Юробанк и Еф Джи България“ АД. В тази връзка било преустановено предоставянето на всякакви банкови услуги на настоящи и потенциални клиенти на банката, което се отнасяло и до автоматизираното работно място в пощенската станция в с. Горно Дряново. Били оформени и приключени касовите и безкасови дневници, а от подсъдимия били предадени печатите на банката, компютърната система и броячна машина.

Манчев обаче продължил да приема суми, представляващи вноски по съществуващи депозити и за откриване на нови такива. При отбелязвания в спестовните книжки и издаването на документи, той се представял като служител на банката. Въпреки че печатът на „Юробанк и Еф Джи България“ АД му бил взет, той поставял на банковите документи печат с логото на пощенската станция, като хората не обръщали внимание на тази подробност. По този начин Манчев причинил на клиентите на банката имотна вреда в размер на 26 595,15 лв.

През 2012 г. в банката започнали да постъпват оплаквания от нейни клиенти от с. Горно Дряново. В жалбите пострадалите заявявали липсващи парични суми от сметките им в „Юробанк и Еф Джи България“ АД.

В тази връзка била назначена проверка на документите по депозитната и влогова дейност на пощенска станция – с. Горно Дряново. Било установено, че вследствие на извършвани различни нарушения, подсъдимият присвоил общо 189 355.13 лв. от сметките на десетки клиенти на банката. Тази обща сума била отклонена от сметките им за периода от 30.07.2002 г. до 09.06.2011 г. Той извършвал различни неправомерни действия по срочни депозити и по влогови сметки на клиентите на банката, които обслужвал през този период. Разпореждал се със средствата по сметките на вложителите (включително и тяхното закриване) без тяхно знание и съгласие, извършвал и тегления на средства от депозитите на клиентите, като съставял неистински частни документи.

Бившият пощаджия бе лишен и от право да заема материално-отчетническа длъжност и да упражнява професия, свързана с пазенето и управлението на чуждо имущество за срок от осем години. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Новини

Победители в конкурс с галаконцерт в Радио Благоевград

Публикувано

на

На тържествена церемония тази вечер от 18 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще бъдат наградени над 30 деца, участвали в осмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“. Лауреатите ще изнесат и галаконцерт.

Надпреварата се организира от радиото и Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград, с подкрепата на Регионалното управление на образованието. Участниците в конкурса са ученици в V-ти, VI-ти или VII-ми клас и се състезават в разделите „Фолклор“, „Популярна музика“ и „Инструменталисти“.

Победителите в раздели „Популярна музика” и „Фолклор” ще получат като награда песен, продуцирана от БНР-Радио Благоевград, диплом и професионален звукозапис в Музикално – продуцентски комплекс на Радио Благоевград.

Победителите в раздел „Инструменталисти” ще получат диплом и професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград.

Наградените в трите раздела от община Благоевград ще получат диплом и предметна награда.

Наградените в трите раздела от Детското жури също ще получат диплом и предметна награда.

Отлично представилите се в трите раздела ще получат диплом и предметни награди от Радио Благоевград, НХГ „Св. св. Кирил и Методий” и Регионален инспекторат по образованието – Благоевград.

Специална награда ще връчи местната структура на Съюза на българските учители. Специалната награда на Регионалния съвет на КНСБ Благоевград е диплом и участие в Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, организиран от КНСБ и сдружение „Благотворителен фонд проф. Желязко Христов”. Специалната награда на БНР-Радио Благоевград е професионален звукозапис в Музикално-продуцентски комплекс на Радио Благоевград.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2018
П В С Ч П С Н
« мар.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ