Свържете се с нас

Политика

След публикация в Топ Преса : Всички структури на ГЕРБ – Югозапад се мобилизираха! Вижте как:

Публикувано

на

Без общините Благоевград, Хаджидимово и Якоруда, всички останали организации на партия ГЕРБ в югозападна България, се взеха в ръце и след публикацията в Топ Преса КОМ, насрочиха дати за провеждане на уставни и задължителни отчетно изборни събрания за номиниране на местни ръководства. Само преди 24 часа информационната ни агенция, публикува статия със заглавие :

ГЕРБ – Гоце Делчев, Кресна, Гърмен, Симитли, Хаджидимово…се ослушват за провеждане избори за лидери!

В статията ни колегата, остро критикува поведението на някои общински организации, за това че се мотаят и не обявяват, дата за провеждане на въпросните събрания. Можете да прочетете през хиперлинка. Но ето, националното ръководство на партията, чу критичния глас на Топ Преса, броени часове след това сайтът беше попълнен с дати и места за провеждане на събрания. Взеха се в ръце. Така трябва. Вече всеки може да види кога и къде се провеждат събранията и изборите за ново местно партийно ръководство в ГЕР

График за провеждане на отчетно-изборни събрания в Област Благоевград /в периода до 29.04.2018 г./

ОБЩИНА ДАТА ЧАС МЯСТО
Благоевград  ЧАКАМЕ  ЧАКАМЕ  ЧАКАМЕ
Банско 16.04.2018 г. 17.00 ч. гр. Банско, Посетителски информационен център
Белица 16.04.2018 г. 18.00 ч. гр. Белица , офис на ПП ГЕРБ Белица, ул. „Никола Вапцаров“ 26
Гоце Делчев 20.04.2018 г. 17.30 ч. гр. Гоце Делчев, ул. “ Бяло море“ 7, /бившето НТС/
Гърмен 27.04.2018 г. 19.00 ч. с. Гърмен, НЧ „Искра“, голяма конферентна зала
Кресна 21.04.2018 г. 16.00 ч. гр. Кресна, Зала №1 на Община Кресна
Петрич 27.04.2018 г. 19.00 ч. гр. Петрич, Заседателна зала на Общинска администрация Петрич
Разлог 24.04.2018 г. 18.30 ч. гр. Разлог, хотел „Мурата“, конферентна зала
Сандански 23.04.2018 г. 17.00 ч. гр. Сандански, „Интерхотел Сандански“, конферентна зала
Сатовча 19.04.2018 г. 17.00 ч. с. Сатовча, офис на ПП ГЕРБ
Симитли 20.04.2018 г. 17.30 ч. гр. Симитли, НЧ „Св. Климент Охридски-1922“
Струмяни 15.04.2018 г. 15.00 ч. с. Струмяни, хотел „Карелия“, конферентна зала
Хаджидимово  ЧАКАМЕ  ЧАКАМЕ  ЧАКАМЕ
Якоруда – НЕ СЕ НАДЯВАМЕ ДОРИ

 

коментара

Политика

Първо в Топ Преса!ВИСШЕТО УПРАВЛЕНСКО РЪКОВОДСТВО НА ДПС В ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД НОМИНИРА КАНДИДАТ ЕВРОДЕПУТАТИ! Вижте кои са!

Публикувано

на

Общински и младежки лидери, кметове и активисти на партията обсъдиха предстоящите през май европейски избори по време на форума днес в град Гоце Делчев. Ръководство на ДПС – Благоевград номинира свои кандидати за листата, с която либералната партия ще се яви на предстоящите избори за Европейски парламент. Съгласно приетите критерии от Централния съвет на Движението, номинираните лица следва да имат задълбочени познания на европейските институции и политики, да бъдат съпричастни към ценностите на либерализма, да владеят един от работните езици на Европейския съюз, да имат изграден авторитет и добри комуникативни способности. В направените предложения на висшето управленско ръководство в Благоевград попадат следните лица: Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, настоящия председател на младежко ДПС Илхан Кючюк, Искра Михайлова. Съдейки по класация, отчитаща цялостната дейност на евродепутатите в институцията, представителите от ДПС се нареждат в първата петица на всички български евродепутати по активност, дейности и работата, която вършат в Европейския парламент. Несъмнено ролята на евродепутатите е важна, тъй като защитават и налагат интересите не само на гражданите в страната ни в ЕП, също и на тези зад граница, а силните кандидати са условие за успех. Номинациите на областната структура ще бъдат изпратени до Централния изборен щаб в София, а според устава имената вътре няма да са класирани по позиция, а ще бъдат представени в азбучен ред. Тежката задача остава на Председателя на ДПС и Централното оперативно бюро да подреди крайната листа на кандидатите.

коментара

Продължете с четенето

Политика

АИКБ призова за спешни мерки за справяне с недостига на персонал в Европейския Съюз на Тристранната среща на социалните партньори

Публикувано

на

„Намирането на човешки ресурси с подходящи умения е най-сериозното предизвикателство пред работодателите в Европа, което има сериозен отрицателен ефект върху икономиката и обществото.

Европа губи 0,8 евро на всеки отработен час, поради несъответствие на предлаганите на пазара на труда умения на търсенето на работодателите.“, подчерта в своето изказване на Тристранната среща на европейските социални партньори в Брюксел вчера д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ.

Тя взе участие в срещата в качеството на действащ председател на Европейския център на предприятията, предлагащи публични услуги.

Пред председателя на Съвета на Европейския съюз и министър–председател на Румъния г-жа Данчила, президента на Съвета на Европейския съюз г-н Туск, председателя на ЕС г-н Юнкер, еврокомисари и председатели на европейските социални партньори, тя настоя за спешни мерки за справяне с недостига на работна сила в европейски мащаб чрез насочването на младите хора към образование и квалификация в сферата на точните науки, математиката, инженерството, цифровите технологии и превръщането на професионалното образование и обучение в най-предпочитана възможност за избор.

Друг акцент в нейната реч беше необходимостта от насърчаването на конкурентоспособността на икономиката, като абсолютно необходимо условие за поддържане на изключително скъпия европейски социален модел. „Въпреки, че населението на Европа е едва 7 % от световното, а БВП – 25 %, 28-те държави – членки на Европа реализират над 40 % от социалните разходи в света“, подчерта тя.

Във връзка с това, д-р Милена Ангелова настоя за спешни решения по Многогодишната финансова рамка за 2021-2027 и за инвестиции в инфраструктурата и в компетенции, търсени на пазара на труда, за насърчаване на производителността.

АИКБ от години алармира за все по-острия проблем с недостига на човешки ресурси и работи системно за привеждане на системата на план-прием в България в съответствие с търсенето на пазара на труда, както и за повишаване на привлекателността на професии с ключово за конкурентоспособността на българската икономика.

Президентът на Европейския съвет г-н Туск подчерта, че инвестициите са ключови за преодоляването на забавянето на икономическия ръст в Европа. Президентът на BUSINESSEUROPE г-н Пиер Гатаз обърна внимание на румънското председателство за множеството проблеми при въвеждането на директивата за сезонните работници и призова за своевременното им решаване.

На Тристранната среща на европейските социални партньори присъства и заместник-председателя на Европейската комисия г-н Валдис Домбровскис.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ