Мариета Димитрова пред камерата на Прес.bg за прекалената ранимост и чувствителност на местния лидер на „Партия на зелените“ в Благоевград- Андон Тодоров…

Дами и Господа читатели на Прес.bg, за мен е удоволствие да Ви срещна с г-жа Мариета Димитрова. Една от водещите журналистки в Югозапада. Срещу нея е заведено дело от местен политик и бизнесмен. Даваме думата на г-жа Димитрова да разкаже нещо повече за този случай.

– Да. Заведено е дело от политик и бизнесмен. Това е най-точното определение, което можете да дадете. Някак си ситуацията не ме изненадва, защото на регионално ниво това е практика през последните години. Политици и бизнесмени да завеждат дела срещу журналисти, тогава когато не им харесва това, което пишат или казват журналистите. Може би силата им идва от там, че много от колегите се притесняват, когато се заведе дело срещу тях и бързат да се извинят, и започват да се държат прилично. Стават добрички и с това всичко приключва. Само че в моя случай мога да кажа, че това не ми е за първи път. Вече реагирам много по-спокойно на подобни неща. Още повече смея да кажа, че всичко което пиша и публикувам винаги е защитено с доказателства и документи. Този случай е по същият начин. Така че нямам притеснения относно развоя на делото. Всеки има право да предяви права. Изненада ме това, че всъщност нашите политици са били много раними. Толкова чувствителни. Преживяват различни страдания и болки от всичко, което излезе в пресата и не е хвалебствено по техен адрес. Това си е техен проблем. Предстои една битка, една война.

До къде е стигнало делото?

– Всъщност делото още не е тръгнало. Внесена е искова молба от страна на г-н Тодоров. Сега аз имам срок до 22-ри този месец да депозирам своя отговор в съда, след което ще бъде насрочено делото. Така че нещата предстоят. Сега сме съвсем в началото.

Той какво очаква от Ваша страна? Да се извините може би?

– Нямам представа какво очаква г-н Тодоров. Не смятам и да оправдавам неговите очаквания. Дали те са да получи извинение или да получи парите, които е депозирал в иска си някак си не ме вълнува, защото няма да получи нито едно от двете. Извинение със сигурност няма да получи. Обезщетение за нематериалните вреди, които съм му причинила са също въпрос на съдебно решение. Оценил ги е много високо. Частичният иск е 10 000 лв., а цялостният 50 000 лв. Ще видим…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене