Ето как ще изглежда Великата Неврокопска митрополия!

От Веселин СТАМЕНОВ.

 Сградата на светата Неврокопска епархия в град Гоце Делчев, ще бъде истинско произведение на религиозното и съвременно архитектурно изкуство. Само и единствено югозападният таблоид Топ Преса се добра до проекта на фасадата и, честно казано, останахме с отворени усти, а езиците ни се парализираха от положителната емоция… Консултирахме се със специалисти, които ни заявиха, че по този начин изработена, фасадата остава направо вечна, а материалите са подобни на тези, с които е правена фасадата на катедралата „Свети Петър“ във вечния град Рим.

 Няма какво повече да кажем освен да направим един дълбок поклон пред Светата Неврокопска епархия и това, което прави за православното християнство. По този начин наистина градът на Гоце и региона ще се превърнат в люлката на православието за областта. За да се стигне до този вид на сградата, ще трябва и нашата помощ.

 Нека този проект стане причина да се обединим като общество, да помогнем всеки с каквото може, защото сега нашата епархия има нужда от нас – нейните миряни. Определено каузата си заслужава и тя не е само за нас, но и за тези, които ще останат след нас – бъдещите поколения. Време е до покажем, че сме единно православно общество – да довършим заедно великолепната сграда на неврокопската епархия.

Вестник “ ТОП ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене