Свържи се с нас

Скандали

Бизнес дамата Анна Желязкова от Г. Делчев съди МВР за направен акт!

Публикувано

на

Неврокопската Жана Дарк на дърводобивния бизнес Анна Желазкова – ЖелАзната Лейди, се жалва в съда заради направен сериозен акт от МВР – Гоце Делчев. Със заведено административно дело номер –  827/от 2017 година, тя иска, наложеното и наказание да бъде отменено, защото служителите на реда са се държали арогантно с нея. Според информация на Топ Преса обаче, по време на въпросния инцидент в който е наказана тя, поведението и било повече от абсурдно. Парадирала с имена на известния политици и досущ в стила на средните неврокопски бизнесмени взела да „уволнява и назначава!“ Публична тайна е поведението на Желазкова в града, тя е от този тип хора, които настояват навсякъде за права но, за задължения не дават и дума да се отвори. За това според юристите това дело е обречено, то може да бъде срам за Желазкова която за пореден път търси чрез съда да реанимира поредното си наказание. Търсена от Топ Преса за коментар тя упорито не си вдигна телефона.

коментара

Разследване

Жена почина в болница, не успяла да доплати за лечението си

Публикувано

на

Жена почина в столична болница, защото не е имала възможност да доплати за лечението си. Според новите цени на медицинските изделия, въведени от настоящото ръководство на Здравното министерство, Здравата каса заплаща 2600 лева за животоспасяваща аортна клапа.

Цената на изделието обаче е между 15 000 и 20 000 лева. Тъй като жената не е имала възможност да доплати разликата, поставянето на клапа е било отложено, докато се намерят средства. Пациентката обаче не дочакала този момент.

Жената постъпила преди четири дни в кардиологична клиника с тежка сърдечна недостатъчност, със задух и отоци по ръцете и краката. Състоянието ѝ не позволявало да бъде оперирана, затова следвало да се постави клапа по неоперативен път. Необходимите за целта клапи обаче се покриват в много малка степен от Здравната каса, обясни председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

„Това са клапи, които се поставят с катетър, без операция. Те са животоспасяващи за хора като тази жена, която е на възраст, с редица придружаващи заболявания. Тя няма как да издържи сърдечната операция. Но, за тези изделия, които се поставят без операция, Здравната каса заплаща 2600 лева, а те струват между 15 000 и 20 000 лева. От болницата са отложили поставянето им, докато се намери някакво решение. Жената обаче не е могла да чака”, обясни Кацаров.

Преди месец е имало предложение подобен тип изделия, от които имат нужда не повече от 50 души у нас годишно, да се заплащат напълно от Здравната каса.

„Не да се осигури за всички, макар че всеки нуждаещ би предпочел да му се постави клапа по неоперативен път. Предложението бе да се осигури за хората, за които този тип интервенция е животоспасяваща и сърдечната операция не е алтернатива. За съжаление обаче то не беше прието”, допълни Кацаров.

Според специалисти заради решението Касата да не заплаща въпросните изделия изцяло, до края на годината няколко десетки пациенти ще починат.

/дарик

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Скандали

Гаврата продължава! Горивата в Г. Делчев пак тръгнаха рязко нагоре!

Публикувано

на

Цена за литър дизел в град Гоце Делчев е 2.21 лева а за сравнение в град Пазарджик, например е 2.09 лева за литър.  Горивата в Гоце Делчев са най-скъпите в цяла България! Хора ми изпращат актуални цени на гориво, което зареждат и недоумяват защо при нас е толкова висока цената ?!? Извода е за всички нас! Това е поредният обществен апел, който направи днес в социалните мрежи бизнсеменът и общественик Георги Темелков, единственият който прави здрав отпор на горивният монопол в град Гоце Делчев. Топ Преса пък е единствената медия, която го подкрепя в каузата му и както не веднъж сме казвали няма да се спрем пред нищо, докато не вразумим представителите на неврокопският горевин картел. Да, според нас това е гавра с всички потребители в града и е редно да поискаме нормален бизнес. Подкрепете каузата! Моля, долу коментирайте и давайте идеи, как да се справим с несправедливото отношение на местните търговци на гориво в Г. Делчев.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2018
П В С Ч П С Н
« мар.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ