Приятелите на Николай Радев-Отвертката не са го забравили и се вдигат на бунт в търсене на справедливост

Отверката

Приятелите на Николай Радев-Отвертката не са го забравили и два месеца, след като беше убит в заведение в Дупница, те отново се вдигат на бунт в търсене на справедливост. Авери на бившия гард на братя Галеви разказаха, че ще отбележат рождения му ден – 23 юни, с ново шествие, с което ще покажат, че не са свели глава пред Темида и ще се борят до последно виновниците да бъдат наказани.

Те се обединяват срещу несправедливостта и искат ясно да покажат, че няма да се примирят, докато „не видят убийците там, където им е мястото“. Над 3 500 души пък са се включили в подписката за справедливост по случая.

Засега все още се уточнява как точно ще протече шествието, дали, както в предишните случаи, всички ще бъдат облечени в бяло, не са избрали и маршрут.

Междувременно, все още няма яснота за причината за смъртта на бившия гард на братя Галеви.

Както struma.bg писа, 27-годишният Радев почина след скандал и сбиване с Владимир Карастоянов синовете му – Николай и Иван, в заведението „Колата“ в Дупница.

По-късно срещу тримата беше повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство, извършено в съучастие. В петък, 14 март, съдът ги остави за постоянно в ареста.

Седмица по-късно обаче апелативните съдии ги извадиха на свобода, като само Николай Карастоянов остава под домашен арест, а роднините му си тръгнаха от съдебната зала срещу подписка.

bnews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене