Свържи се с нас

Uncategorized

До края на месеца общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча тярбва да са с нови лидери!

Публикувано

на

До края на месец април всички структури на партия ГЕРБ в Пиринско, ще трябва да са с нови утвърдени ръководства, гласи писмо изпратено от националното ръководство до съответните места. По поречието на река Места, избори предстоят в общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча. Процедурата е задължителна и е неотменяема, разбра още Топ Преса. Напрежение в районите не се очаква твърдят от областното ръководство но ние от Топ Преса не сме съгласни, истината е, че има доста претенденти за ръководните постове в управляващата партия, доста интриги и скандали… Ако ГЕРБ не беше на власт, едва ли нещата щяха да стоят по този начин но уви… фактите са такива! Най – критични според познавачите са общините Гърмен и Гоце Делчев. В града на Гоце нещата са ясни – трябва да има нов лидер и ново ръководство различно от сегашното! Причината за това кардинално решение са  скандалите около настоящия координатор Димитър Гамишев, който сам се детронира като депутат заради разследване на прокуратура и НАП свързани с данъчни престъпления. Слуховете носят, че основен претендент за поста в Гоцето е небеизвестната адвокатка Костадинка Богданова, която беше заместник на Гамишев и много хора виждат в този ход не промяна, а подмяна. Други имена за сега в града не се спрягат. Успоредно с това в пълна мъгла се пазят датите за провеждане на отчетно -изборните събрания, което също според нас от местните медии е притеснително. В Гърмен нещата също не стоят добре. Там се очервата една тайна война да се превърне в явна. Публична тайна е скандалът между настоящият временен лидер на партията Верхад Ислямов и евродепутатът Асим Адемов. Местните коментират, че Адемов имал претенциите че той е „създал“ Ислямов но се разочаровал от него и ще направи и невъзможното ползвайки и ресурсите си дори на депутат в Брюксел за да го детронира. В Хаджидимово идвал краят на „човекът – партия“ Киро Пасков, който понастоящем е портиер на хотел във Валинград. За негов наследник се смята Лазар Папазов управител на ВИК – Хаджидидимово, който щял да вземе властта с голяма подкрепа. В Сатовча нещата са пълна мъгла. Местните обаче са категорични че и там ще има промяна, но напрежение не се очаква…

коментара

Uncategorized

145 години училище в Сатовча

Публикувано

на

11 май – Ден на братята Кирил и Методий, 11 май – патронен празник на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Сатовча, 11 май – 145 годишен юбилей на училище Сатовча. На този 11 май в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Сатовча атмосферата бе изключително емоционална и вълнуваща. Всички ученици и учители пристигнаха още от ранни зори и проведоха най–важния за всички час – часът посветен изцяло на родното училище, часът на Светите братя  Кирил и Методий, часът на патронния ни празник.

След този важен за всеки ученик от СУ Сатовча час, празникът започна с „Химн на родното училище“, изпълнен със самочувствие и гордост от всички ученици и учители. Посрещнато бе знамето на училището. Представени бяха песни, танци, сценки. В продължение на два часа ученици, учители и гости на тържеството се забавляваха с богата и интересна програма. Припомниха си историята от създаването на училище в Сатовча в далечната 1873 г., показаха как училището се развива в настоящето и си представиха бъдещето. Прочетени бяха поздравителни адреси от дъщерята на първата учителка в Сатовча – Константина Сачева- Коца, Фондация „Българска памет”в лицето на г-н Милен Врабевски, от г-н Бисер Ушев – председател на НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1926“, всички те получени по повод 145 годишния юбилей.

Раздадени бяха грамоти от различни конкурси и със- тезания проведени в чест на 145 годишния юбилей на училището. Учениците бяха поздравени от група учители с песента „Учителски валс“, а ученичката Цветелина Ушева върна поздрава към учителите спесента „Учителко целувам ти ръка“. На тържеството присъстваха: Елхан Кълков – депутат от 44 НС, д-р Арбен Мименов – кмет на община Сатовча, инж. Бисер Ушев – председател на НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1926“, общественици, директори на училища от общината, бивши учители и ученици, родители и гости на селото ни. Всички те бяха посрещнати по стар български обичай с пита и мед, получиха юбилеен вестник изготвен от училището и финансиран от кмета на община Сатовча – д-р Арбен Мименов.

На ръцете на всеки гост бе вързана малка роза, изработена от ученици в часовете по изобразително изкуство по повод инициативата на Министерството на образованието и науката „Розите на България“. Целта на тази инициатива бе ученици, учители и родители да изпълняват едно и също българско хоро независимо в коя точка на света се намират. За инициативата е избрана „Празнична сюита“, изпълнена от оркестъра за народна музика на БНР, хор на фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“, музика, на която ще танцуват навсякъде из България и там, където има български общности в чужбина.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Uncategorized

Богданова – винаги е най отпред, тя е идеалната за кмет!

Публикувано

на

Ако изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ не се вземе сериозно и не определи как да бъде избрано новото ръководство на партията в Гоце Делчев, скоро може и да има политически кланета. Като гледаме как се дърват, хулят и плюят задкулисно неврокопските гербери, ние от Топ Преса декларираме своето притеснение.

Днес една от най – замиращите медии в югозапада, пусна поредния пасквил че видите ли  – адвокат Костадинка Богданова е фаворит за поста председател на ГЕРБ-Гоце Делчев, Гамишев бутал нотариус Соня Трендафилова…Щеше да е смешно ако не беше тъжно. Та всички до тук споменатите са членове на сегашното ръководство, Богданова на изборите обясняваше колко кадърен ,способен и чист човек е Гамишев сега вода ли иска да му подлее? В пасквилът се казва още, Богданова се ползва с голям авторитет в Гоце Делчев и в Общинския съвет, в който обаче време по милост смазвайки своят съратник и съпартиец, кадърното и младо момче Михаил Ковачев. Нещо повече в съда го сочеше като престъпник и благодарение на едва стотината си гласа преференции пак се докопа до общинския съвет жалейки 2 гласа в секция. . За нея хората казват, че стои зад всяка своя дума и действие. Затова съпартийците й я възнаграждават с грамота „Най-добър оратор”, пише пасквила и ние от Топ Преса виднага и задаваме въпроса публично – стои ли зад думите си че Георги Андонов е интелигентен, мъдър и способен млад мъж достоен за депутат и че Димитър Гамишев е чист, честен, ерудиран човек, достоен за народен представител. Думите и са изречени на предизборни срещи записани на видео от Топ Преса. Или предизборното не се брои…? Името на Богданова се спряга и за кандидат-кмет за следващите избори. Един от най-големите й приятели в ГЕРБ е депутатът Георги Марков. Първо прави са „колегите“, Богданова винаги е гладела да е най – отпред и ние от Топ Преса, сме съгласни че е идеалната за кмет. Дай и да се снима отпред, да ораторства денонощно може, да се адаптира на секундата според удобството и пр. Идеалната кметица. А до колкото за така „известното“ и приятелство с Георги Марков, тук удариха на камък. Топ Преса се свърза с него и той от нас научи, колко е близък с Богданова. „Снимката публикувана в медията е от партиен форум, там доста членове на партията искат да се снимат с мен.“ твърди Георги Марков. Нека следващият път да пишат, Богданова човек на Цвета Караянчева, с нея също тя има снимка. В момента ГЕРБ в Гоце Делчев и чакат назначаването на служебно ръководство, тъй като са без такова от около 2 месеца. За председателския пост пък Гамишев бутал нотариус Соня Трендафилова, която минава за една от най-верните му дружки. Странно обаче самата Трефндафилова не  е нотариус а помощник нотариус, тя отрича да е член на ГЕРБ дори, но всичко е точно, важно е в любовта да ни върви, както при Богданова. Гласуваме с две ръце за Богданова, а председател на инициативния комитет за издигането и ще е господин Велизаров от Гоце Делчев бивш клиент на Богданова. Но за него утре … само на www,toppresa.com.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ