Свържи се с нас

ВИДЕО

Парк “Струмско- център” се разпада!

Публикувано

на

Преди да започнем да критикуваме ще припомним, че още през септември 2014 год. десет от лампите в новия парк “Струмско-център” угаснаха. (До сега не са проработили) Сигнал в редакцията ни бе подаден от жители на квартала. Лампите общо са двадесет и една. Осветлението е изградено с паркови алуминиеви стълбове SAL с влагозащитена разклонителна кутия и паркови осветители Сфера Ф-400 Опал, ползващи натриева лампа с мощност 70W.  Това бе втори сигнал свързан с проблемния парк “Струмско- център”, преди два месеца там бе открадната чешмата. Топ Преса установи, че цената на една такава чешма, тип фонтан е 216 лв. Все пак за изграждането на площадките са похарчени 5 161 799 лв. и струмчани поискаха работещи, чешми и осветление. Глас в пустиня! Чешма още няма, лампите още не са светнали.  Новият проблем е баскетболното игрище, което бе разкопано за да се направи шахта.  Защо ли не се сетиха по време на изграждането? При всеки дъжд се образуваше нещо като плувен басейн. Откраднати са летвите, които образуваха скамейките за зрителите. Сега има само стърчащи болтове и греди, които не са могли да измъкнат. Мрежата е в отвратително състояние, навсякъде е разкъсана.  В  „БЕЗУМИЦИ“ Методи Байрактарски показва, че телта е доста мека и едва ли е подходяща, за мрежа на игрище. Прави съпоставка със старото игрище в квартала, което се намира до пощата. „Там мрежата е на повече от 35 години и не е мръднала“, споделя той в своя видео коментар за предаването „НЕУДОБНИТЕ“…

Целия материал четете  в печатното издание на Топ Преса

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

ВИДЕО

„Ден на отворените врати“, проведоха днес в 2-ро ОУ „Гоце Делчев“ в гр. Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

 Днес, във Второ основно училище в Гоце Делчев проведоха традиционният „Ден на отворените врати“ за деца, завършили предучилищни групи в детски заведения които ще бъдат първолаци през следващата учебна година. Целта е да се запознаят бъдещите първокласници с обстановката и условията на обучение в това учебно заведение. Какичките и батковците от четвърти клас обясниха на малчуганите защо трябва на есен да изберат Второ ОУ. Училището се гордее с основно ремонтираната, напълно обновена и красива сграда, иновативно оборудваните кабинети и приятната за обучение обстановка в класните стаи.

 Четвъртокласниците-домакини, преобразени в приказни герои, изнесоха кратка, но много добре подготвена забавно-музикална програма. Театрална пиеска пресъздаваща комичните отношения между внуче-учениче и дядо и баба, забавна викторина, декламация и разбира се, не мина без песни.

 Четвъртокласниците поздравиха бъдещите първолаци във Второ основно училище а и малчуганите, завършили предучилищната подготовка не останаха длъжници и отвърнаха на поздрава също с песен. Разбира се на края, домакините почерпиха с лакомци малчуганите и им подариха дребни ученически пособия.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

ВИДЕО

Твърди мерки срещу силната музика в гоцеделчевските заведения (ВИДЕО)

Публикувано

на

 Вчера на редовна сесия на общинския съвет бе разгледано предложението внесено от кмета Владимир Москов за изменение наредба номер 1, за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита имуществото на територията на община Гоце Делчев. При изработване на проекта и нормативния акт са спазени всички законови изисквания на нормативните актове и указа за неговото прилагане.

 В новите промени предложени от кмета са добавени нови критерии определящи се като нарушения на обществения ред като ниво на силата на звуковите уредби, часовете на работно време на оркестрите а също така и нови, по-твърди санкции за нарушителите. Коренни промени са предложени и по отношение организацията на „синята зона“ в града и движенето по улиците. Предлага се и новата опция за заплащане на паркинг чрез SMS.

 Предложените от кмета Москов изменения на наредба номер 1 бяха представени от Стоян Христов от служба ТСУ. Поради големият интерес на гражданите, Топ Преса предлага да видят и чуят пълен запис на предложените изменения на наредба, гласувани и приети по-късно от съветниците. в общината които Топ Преса предлага на запис за многобройните.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2018
П В С Ч П С Н
« мар.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ