Облаци и дъжд, на места градушки

дъжд

Днес в сутрешните часове над източните райони от страната все още ще има превалявания, но те бързо ще спрат, а облачността над много райони временно ще се разкъса и намалее. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. По-късно през деня и през нощта, главно в Западна България, ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Възможни са градушки. Максимални температури между 18° и 23°, в София около 19°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 23°, а минималната 9°, за Банско 23°/11°, Разлог 23°/11°, Дупница 22°/10°, Кюстендил 22°/6°, Перник 21°/8°, Гоце Делчев 25°/14°, Сандански 16°/15° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 25°, а минималните до 13°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане в сутрешните часове е средното за месец май. През деня бавно ще се понижава и ще стане по-ниско.

В планините в следобедните часове ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и през нощта ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра 12°-13°, на 2000 метра около 7°.

Над Черноморието валежите още сутринта ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее, по-късно през деня отново ще се увеличи. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са 16°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 15-16°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене