„Пирин“ взриви сцената на НДК

ансамбъл "Пирин"

Възроденият благоевградски ансамбъл „Пирин“ стъпи на сцената на Националния дворец на културата в столицата по-уверен от всякога и взриви многобройната публика в „Нощ на ансамблите”.

„Нашите танцьори, музиканти и изпълнители създадоха неповторима атмосфера в залата, показаха своята харизма и хората възторжено ни аплодираха, станали на крака“, разказа директорът на ансамбъла Данислав Кехайов.

Ансамбъл „Пирин“ откри тазгодипния Салон на изкуствата в столицата. Благоевградските изпълнители излязоха на сцената заедно с още две емблеми на музикалното и танцовото изкуство – ансамблите “Филип Кутев” и “Тракия”. Трите най-големи български фолклорни състава мериха талант в  „Нощ на ансамблите“.

„Ние се раздадохме изцяло на публиката и самите изпълнители останаха доволни от свършената работа”, каза Данислав Кехайов.

Той бе категоричен, че „Пирин“ е сърцат ансамбъл и това се е доказало на сцената. Изпълнителите са плениха зрителите с „Пирински полъх” по музика на Кирил Стефанов и хореография на Кирил Апостолов, „Шопчета” и „Мъже от Тракия” с хореограф Тодор Бекирски, солови и хорови песни и тяхната стихия „Шопски танц” на хореографа Кирил Дженев.

Салонът на изкуствата е единственото по рода си събитие в страната, което събира на едно място най-добрите изпълнители на автентичния български фолклор. В „Нощ на ансамблите“ всеки от трите ансамбъла представи своя програма. На сцената излязоха над 150 души – танцьори, певци и музиканти.

„Нощ на ансамблите“ ознаменува 60-годишния юбилей на ансамбъл “Пирин” и 40-годишния на ансамбъл “Тракия”.

dariknews/Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене