Свържи се с нас

ВИДЕО

Похвално! 2308 лв. събраха деца от Гоце Делчев за дострояването на храм (ВИДЕО)

Публикувано

на

  2308 лева бе сумата, която невръстните деца от ОДЗ „Джани Родари“ в Гоце Делчев събраха на благотворителен великденски концерт. Събраната сума бе предадена на н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим. Каузата на ръководството на детското заведение, децата, обществения съвет на родителите и църковното настоятелство е да се дострои храмовият комплекс „Възкресение Христово“ в квартала в който основно живеят семействата на децата. Строежът на храма започна преди повече от 20 години и се строи изключително с дарения и доброволен труд. На трогателната инициатива, децата изнесоха благотворителен концерт на който присъстваха н.в.п., Неврокопски митрополит Серафим заедно с част от владишкия клир, кмета на общината, Владимир Москов и председателят на ОбС Ангел Гераксиев.

  н.в.п., Митрополит Серафим, изрази благодарностите си към всички за усърдието което са попроявили и пожела Бог да въздаде на всеки, който е проявил съпричастност и е дарил от своите възможности своята лепта за да бъде продължено строителството на храма. Кмета Владимир Москов от своя страна благодари на децата за невероятния концерт с пожелание този ден да ни дарува с много здраве и дълголетие и по-често да се срещаме по толкова хубави поводи.

  На края, Дядо Серафим подари на всички деца детски църковни книжки, а кмета Москов – луксозни лакомства.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

ВИДЕО

„Ден на отворените врати“, проведоха днес в 2-ро ОУ „Гоце Делчев“ в гр. Гоце Делчев (ВИДЕО)

Публикувано

на

 Днес, във Второ основно училище в Гоце Делчев проведоха традиционният „Ден на отворените врати“ за деца, завършили предучилищни групи в детски заведения които ще бъдат първолаци през следващата учебна година. Целта е да се запознаят бъдещите първокласници с обстановката и условията на обучение в това учебно заведение. Какичките и батковците от четвърти клас обясниха на малчуганите защо трябва на есен да изберат Второ ОУ. Училището се гордее с основно ремонтираната, напълно обновена и красива сграда, иновативно оборудваните кабинети и приятната за обучение обстановка в класните стаи.

 Четвъртокласниците-домакини, преобразени в приказни герои, изнесоха кратка, но много добре подготвена забавно-музикална програма. Театрална пиеска пресъздаваща комичните отношения между внуче-учениче и дядо и баба, забавна викторина, декламация и разбира се, не мина без песни.

 Четвъртокласниците поздравиха бъдещите първолаци във Второ основно училище а и малчуганите, завършили предучилищната подготовка не останаха длъжници и отвърнаха на поздрава също с песен. Разбира се на края, домакините почерпиха с лакомци малчуганите и им подариха дребни ученически пособия.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

ВИДЕО

Твърди мерки срещу силната музика в гоцеделчевските заведения (ВИДЕО)

Публикувано

на

 Вчера на редовна сесия на общинския съвет бе разгледано предложението внесено от кмета Владимир Москов за изменение наредба номер 1, за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита имуществото на територията на община Гоце Делчев. При изработване на проекта и нормативния акт са спазени всички законови изисквания на нормативните актове и указа за неговото прилагане.

 В новите промени предложени от кмета са добавени нови критерии определящи се като нарушения на обществения ред като ниво на силата на звуковите уредби, часовете на работно време на оркестрите а също така и нови, по-твърди санкции за нарушителите. Коренни промени са предложени и по отношение организацията на „синята зона“ в града и движенето по улиците. Предлага се и новата опция за заплащане на паркинг чрез SMS.

 Предложените от кмета Москов изменения на наредба номер 1 бяха представени от Стоян Христов от служба ТСУ. Поради големият интерес на гражданите, Топ Преса предлага да видят и чуят пълен запис на предложените изменения на наредба, гласувани и приети по-късно от съветниците. в общината които Топ Преса предлага на запис за многобройните.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2018
П В С Ч П С Н
« мар.    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

ПОПУЛЯРНИ