Вълк гигант напада стадата в землище на Югозапада

Вълк гигант напада стадата в землището на санданските села Струма, Лебница, Кръстилци и Вълково.

За това сигнализираха местни жители, притеснени, че хищникът не се страхува от пастирите. Равносметката е: умъртвени 6 овце и 3 кози.

Преди два дни огромният звяр е нападнал стадо в землището на село Кръстилци. Фермерът Асен Лесов успял да изскубне от вълка коча, който се отървал само с драскотина по врата. „Както си пасях стадото, какво да видя – срещу мен вълк, по-голям и от овчарското ми куче! Насочи се направо към коча, хвърлях камъни и пиратки и успях да спася животното, слава Богу, все още е жив“, разказа Лесов.

Преди седмица вълкът нападнал стадото на Кита Тренева от санданското село Струма. При равносметката е убита овца. Сега К. Тренева храни осиротелите две малки агънца. „Като изяде майка им, те бяха на мляко с бисквити. След това започнах да ги храня с жито. Сега аз съм тяхната майка и на всяка моя команда се обръщат и ме търсят. И двете са живи и здрави и вече търсят да ядат и нещо зелено”, разказа жената.

От месец и половина вълци, едри като овчарски кучета, нападат животни в землището на селото. Овчарите са притеснени, страхуват се да излизат в гората. „Устно сме отправяли сигнал за помощ до ловната дружинка в село Кръстилци, но те ни казват да подадем сигнал в ловното дружество в Сандански и резултат няма”, каза К. Тренева.

ЛИДИЯ МАНЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене