Свържете се с нас

Новини

СКАНДАЛ В ТОП ПРЕСА!!! От какво се уплаши Владимир Илиев председател на Българската федерация по автомобилен спорт?

Published

на

ОЧАКВАЙТЕ !!! 5 АПРИЛ В ТОП ПРЕСА!!!

Стефан Делиов, за провала на драг и дрифт шоуто на летище „Сапарева баня”!

Стефан Делиов – Kochinka Team Racing / СНИМКА: Методи Байрактарски

За втора поредна година „Kochinka Team Racing” се нае с нелеката задача да организират събитие, в което да съберат всички фенове на драг, дрифт, стенс и тунинг шоуто в България. Този път „джигитите” отвориха сърцата си за Цветомира Гущерова, която е родом от дупнишкото село Яхиново, тя се нуждае от 24 000 евро за трансплантация на нов бъбрек. „Приятели, свързаха се с нас и ни предложиха да подкрепим една благотворителна акция. Ние решихме да съчетаем полезното с приятното, и да подкрепим Цветомира Гущерова! За нас лев или два са нищо, но за нея са много! Нека покажем че и ние “джигитите” имаме сърца! На събитието ще има кутии, в които всеки ще може да пусне колкото има възможност и да помогнем! Когато държавата не помага на народа си, народът сам се грижи за себе си!” – споделиха организаторите от “Kochinka Team Racing”. Събитието трябваше да се проведе на летище „Сапарева баня”, на 1.04 /неделя/ с начален час – 10:00. Участие в него можеха да вземе всеки един, който е пленен от автомобилните спортове. Без значение каква марка е управляваният автомобил и стилът на каране. “ALL IN ONE” без да робуваме на марки, стилове на каране или вкусове към автомобилите. Въпреки добрите намерения и благородната кауза шоуто не се състоя. Виновен за това е 69-годишният председател на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Владимир Илиев!

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

Новини

Обучават безработни в Белица

Публикувано

на

Започна обучение на трайно безработни лица, включени в проект «Работа» по ОП «Развитие на човешките ресурси» в община Белица.

 Включените лица ще се обучават в професиите „Помощник в строителството“ – специалност „Основни и довършителни работи“, „Работник в озеленяването“- специалност «Озеленяване и цветарство», “Помощник пътен строител“ – специалност „Пътища, магистрали и съоръжения“.

Другата група хора е привлечена в изпълнение на проект „Социално предприемачество без граници на територията на община Белица“, част от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г.

Хората от целевата група в рамките на една година ще има възможност за мотивационно обучение за подобряване на жизнения им стандарт, осигуряване на заетост, приобщаване към общността, както и възможност за активното им участие на пазара на труда и не на последно място даване на нов старт в живота им.

След успешно приключване на обучението и по двете програми лицата ще получат сертификат и ще бъдат назначени на работа за период от една година.

/бнр

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Международни

Днес приключи анкетата на ЕК за и против лятното часово време

Публикувано

на

Днес изтече срокът за участие в анкетата на Европейската комисия относно лятното часово време. Въпросът стана особено актуален, след като Литва, Финландия и Естония поискаха ЕС да отмени практиката. Според законодателството на ЕС часовниците в общността се преместват с един час напред в последната неделя от март и се връщат отново в последната неделя на октомври. Проучване на девет европейски университета показва, че лятното часово време има пряка връзка с много заболявания, а разходите в ЕС за медикаменти и др. средства за справяне с проблема са в размер на 131 млрд. евро годишно.

Анкетата на ЕК започна на 4 юли след искане на Европейския парламент, на граждани и някои страни членки на ЕС.

Анкетата задава пет въпроса, при които хората трябва да кажат как преживяват лятното часово време, дали искат да го запазят или да премахнат съществуващата уредба и защо, както и да уточнят дали предпочитат часовниците да останат за постоянно с един час напред или назад.

Премахването на смяната между лятно и зимно часово време бе обсъдена от Европарламента през февруари. Според част от депутатите, местенето на часовниковата стрелка е отживелица, която е вредна не само за хората, но и за селскостопанските животни. Според други това е полезна практика, която осигурява един час повече дневна светлина за отдих и спорт след работа. Според поддръжниците на резолюцията, десетки изследвания доказват вредата от преместването на часовниковата стрелка два пъти годишно. Проучвания показват, че 20 процента от европейските граждани имат здравословни проблеми. Гезине Майснер от Германия посочи, че енергоспестяванията са едва между 0.1 до 0.5 процента, но за сметка на това смяната води до здравни проблеми и увеличаване на броя на пътните произшествия.

През март анкета показа, че 73% от германците предпочитат да бъде премахнато лятното часово време.

В България бе инициирана петиция за премахване на порочната практика на смяна на времето два пъти годишно с искане Министерски съвет да отмени постановлението си от 1997 година, с което въвежда лятно часово време.

Десетки научни изследвания по темата показват, че икономическият ефект от смяната на часовото време е съмнителен или незначителен, докато в същото време вредите за хората и за икономиката са многобройни и практически неоценими, посочват в аргументите си авторите на петицията.

Анкетата на ЕК генерира огромен интерес, достигайки до 250 хиляди отговора в минута. Според неофициална информация две трети от участниците искат лятното часово време да бъде премахнато. За резултатите от допитването ЕК ще информира след като то приключи. Остават още няколко часа, в които можете да се включите в допитването и да изразите мнението си да бъде ли отменено лятното часово време.

/дарик

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2018
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ