Диджеят на Тhe Face D.j. Luka: В The Face всички сме едно малко и сплотено семейство!

Кога започна да се увличаш по диджейството?

–  Всичко започна от ранното ми детство. Тогава беше модерно да се ходи по детски дискотеки и докато другите се забавляваха, аз гледах в ръцете на DJ-ите какво правят, и как го правят. Разбира се не разбирах абсолютно нищо. Нямах си ни най-малка идея защо има толкова много копчета и какво прави всяко едно от тях, но пък ми беше много интересно. След като моите родители ми подариха първият компютър, се докоснах и за първи път до DJ-ските програми. Започнах и много да ровя в интернет, да се интересувам от професията , да гледам клипове и да експериментирам с програмите . Няколко години по късно, след като закупих и първата си професионална техника с дни не излизах от вкъщи, за да се уча на нея. Докато моите връстници не излизаха от кафетата и не спираха да се забавляват, аз надувах главите на съседите с музика.

Помниш ли как се почувства, когато хвана микрофона за първи път и се представи пред хората в заведението?

 –  Истината е, че това за мен е един незабравим спомен и голям срам. Тъкмо бях убедил мои приятели да ме обучават за DJ , бяхме се разбрали да пускам музика на една детска дискотека. Накараха ме да открия дискотеката, да кажа добър вечер на хората и да се представя. Още след първите думи изречени по микрофона исках да се скрия в дън земя. Уплаших се от собствения си глас променен от микрофона и колоните. Беше ми много странно и умирах от  срам.  Беше си голям шок за мен. На 16 години да трябваше да говоря пред 600 – 700 мои връстници и да се опитвам да ги забавлявам. До тогава всичко ми изглеждаше много лесно, а не знаех колко съм бъркал.

Работил ли си нещо друго преди да станеш D.J.?

 – Не. Надявам се и за напред да не ми се налага да работя нещо различно, защото обичам работата си, и музиката като цяло.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене