Свържете се с нас

Новини

Диджеят на Тhe Face D.j. Luka: В The Face всички сме едно малко и сплотено семейство!

Публикувано

на

Кога започна да се увличаш по диджейството?

–  Всичко започна от ранното ми детство. Тогава беше модерно да се ходи по детски дискотеки и докато другите се забавляваха, аз гледах в ръцете на DJ-ите какво правят, и как го правят. Разбира се не разбирах абсолютно нищо. Нямах си ни най-малка идея защо има толкова много копчета и какво прави всяко едно от тях, но пък ми беше много интересно. След като моите родители ми подариха първият компютър, се докоснах и за първи път до DJ-ските програми. Започнах и много да ровя в интернет, да се интересувам от професията , да гледам клипове и да експериментирам с програмите . Няколко години по късно, след като закупих и първата си професионална техника с дни не излизах от вкъщи, за да се уча на нея. Докато моите връстници не излизаха от кафетата и не спираха да се забавляват, аз надувах главите на съседите с музика.

Помниш ли как се почувства, когато хвана микрофона за първи път и се представи пред хората в заведението?

 –  Истината е, че това за мен е един незабравим спомен и голям срам. Тъкмо бях убедил мои приятели да ме обучават за DJ , бяхме се разбрали да пускам музика на една детска дискотека. Накараха ме да открия дискотеката, да кажа добър вечер на хората и да се представя. Още след първите думи изречени по микрофона исках да се скрия в дън земя. Уплаших се от собствения си глас променен от микрофона и колоните. Беше ми много странно и умирах от  срам.  Беше си голям шок за мен. На 16 години да трябваше да говоря пред 600 – 700 мои връстници и да се опитвам да ги забавлявам. До тогава всичко ми изглеждаше много лесно, а не знаех колко съм бъркал.

Работил ли си нещо друго преди да станеш D.J.?

 – Не. Надявам се и за напред да не ми се налага да работя нещо различно, защото обичам работата си, и музиката като цяло.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

коментара

Реклама
loading...

Бизнес

Нов бизнес трус в Благоевград! До две седмици решават съдбата на завода за волани

Публикувано

на

Заводът за волани в Благоевград е застрашен от закриване и 300 работници могат да останат на улицата.

Тревожният сигнал дойде на редакционната поща на „Струма”, след това работници потвърдиха притесненията си. Те разказаха, че вчера в 16 часа шефът им ги събрал и обяснил, че предишния ден е провел среща с румънския бизнесмен от ръководството на фирмата. Той казал, че ако до две седмици не бъде намерена нова фирма на мястото на канадската „АЛС България”, заводът в Благоевград ще бъде затворен и производството ще се изнесе в Румъния.

struma.bg.

коментара

Продължете с четенето

Крими

При спецакция в Благоевград и други 6 града на страната задържаха 43-ма, превеждали пари на терористи

Публикувано

на

Специализираната прокуратура, съвместно с ДАНС и ГДБОП, провежда активни процесуално следствени действия по наказателно производство за престъпления против Републиката на територията на градовете София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч.

Предмет на разследването е дейност на група чужди граждани по организиране и осъществяване на територията на Република България на нерегламентирани парични преводи в и от страната в особено големи размери по т.нар. метод „хавала“ в рамките на

международна организирана престъпна група.

„Те са финансирали тероризъм извън територията на страната“, уточни зам.-главният прокурор Иван Гешев. Това е едно от първите разследвания с такъв предмет в ЕС.

„Главният организатор е осъществявал нерегламентирани действия – „хавала”. Не става въпрос за явни терористи действия или заплаха на територията на страната, а един финансист, който финансира всякакви незаконни дейности. Системата „хавала” е

древна система, наричана така от арабите

– при едно лице, хавалдар, идват определени хора, които носят определени суми, и искат тази сума да стигне до другия край на света”, опита да обясни Гешев схемата.

По данни на прокуратурата такава мрежа от лица съществува в почти всички държави, както в Европейския съюз, така и извън него.

Гешев добави, че между 100 и 300 млрд. евро годишно генерира организацията на „хавала”.

По искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд е издал 126 разрешения за извършване на претърсване и изземване – в 50 адреса на жилища и офиси и в 26 автомобила, както и обиски на 50 лица, съобщиха от спецпрокуратурата.

При условията на неотложност, като единствена възможност са събиране на доказателства, са извършени 7 претърсвания и изземвания. В хода на разследването са иззети са документи, пари 32 000 евро и др. вещи. Задържани са 43 лица за срок до 24 часа по реда на ЗМВР, като в рамките на това задържане Специализираната прокуратура ще извърши анализ на събраните доказателства и ще прецени бъдещото процесуално качество на задържаните.

Установено е, че основният организатор на престъпната дейност – сирийски гражданин, пребиваващ в България, задържан в гр. София, осъществявайки нерегламентирани „хавала“ – преводи, е влязъл в контакт с лица, извършващи дейност по

логистично подпомагане на международни терористични организации,

както и с лица, за които има информация, че са свързани с финансиране на тероризъм и други видове престъпна дейност.

Провеждането на операцията е предшествано от едногодишна работа на Специализираната прокуратура с българските служби за сигурност и партньорски служби за сигурност на страни – членки на Европейския съюз.

„СИСТЕМАТА „ХАВАЛА” Е ДРЕВНА СИСТЕМА, НАРИЧАНА ТАКА ОТ АРАБИТЕ – ПРИ ЕДНО ЛИЦЕ, ХАВАЛДАР, ИДВАТ ОПРЕДЕЛЕНИ ХОРА, КОИТО НОСЯТ ОПРЕДЕЛЕНИ СУМИ, И ИСКАТ ТАЗИ СУМА ДА СТИГНЕ ДО ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА”, ОБЯСНИ ЗАМ.-ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИВАН ГЕШЕВ.

При спецакция в Благоевград и други 6 града на страната задържаха 43-ма, превеждали пари на терористи снимка 1

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2019
П В С Ч П С Н
« дек.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ