Свържете се с нас

Новини

Диджеят на Тhe Face D.j. Luka: В The Face всички сме едно малко и сплотено семейство!

Published

на

Кога започна да се увличаш по диджейството?

–  Всичко започна от ранното ми детство. Тогава беше модерно да се ходи по детски дискотеки и докато другите се забавляваха, аз гледах в ръцете на DJ-ите какво правят, и как го правят. Разбира се не разбирах абсолютно нищо. Нямах си ни най-малка идея защо има толкова много копчета и какво прави всяко едно от тях, но пък ми беше много интересно. След като моите родители ми подариха първият компютър, се докоснах и за първи път до DJ-ските програми. Започнах и много да ровя в интернет, да се интересувам от професията , да гледам клипове и да експериментирам с програмите . Няколко години по късно, след като закупих и първата си професионална техника с дни не излизах от вкъщи, за да се уча на нея. Докато моите връстници не излизаха от кафетата и не спираха да се забавляват, аз надувах главите на съседите с музика.

Помниш ли как се почувства, когато хвана микрофона за първи път и се представи пред хората в заведението?

 –  Истината е, че това за мен е един незабравим спомен и голям срам. Тъкмо бях убедил мои приятели да ме обучават за DJ , бяхме се разбрали да пускам музика на една детска дискотека. Накараха ме да открия дискотеката, да кажа добър вечер на хората и да се представя. Още след първите думи изречени по микрофона исках да се скрия в дън земя. Уплаших се от собствения си глас променен от микрофона и колоните. Беше ми много странно и умирах от  срам.  Беше си голям шок за мен. На 16 години да трябваше да говоря пред 600 – 700 мои връстници и да се опитвам да ги забавлявам. До тогава всичко ми изглеждаше много лесно, а не знаех колко съм бъркал.

Работил ли си нещо друго преди да станеш D.J.?

 – Не. Надявам се и за напред да не ми се налага да работя нещо различно, защото обичам работата си, и музиката като цяло.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
Реклама
loading...

Новини

Обучават безработни в Белица

Публикувано

на

Започна обучение на трайно безработни лица, включени в проект «Работа» по ОП «Развитие на човешките ресурси» в община Белица.

 Включените лица ще се обучават в професиите „Помощник в строителството“ – специалност „Основни и довършителни работи“, „Работник в озеленяването“- специалност «Озеленяване и цветарство», “Помощник пътен строител“ – специалност „Пътища, магистрали и съоръжения“.

Другата група хора е привлечена в изпълнение на проект „Социално предприемачество без граници на територията на община Белица“, част от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г.

Хората от целевата група в рамките на една година ще има възможност за мотивационно обучение за подобряване на жизнения им стандарт, осигуряване на заетост, приобщаване към общността, както и възможност за активното им участие на пазара на труда и не на последно място даване на нов старт в живота им.

След успешно приключване на обучението и по двете програми лицата ще получат сертификат и ще бъдат назначени на работа за период от една година.

/бнр

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

Международни

Днес приключи анкетата на ЕК за и против лятното часово време

Публикувано

на

Днес изтече срокът за участие в анкетата на Европейската комисия относно лятното часово време. Въпросът стана особено актуален, след като Литва, Финландия и Естония поискаха ЕС да отмени практиката. Според законодателството на ЕС часовниците в общността се преместват с един час напред в последната неделя от март и се връщат отново в последната неделя на октомври. Проучване на девет европейски университета показва, че лятното часово време има пряка връзка с много заболявания, а разходите в ЕС за медикаменти и др. средства за справяне с проблема са в размер на 131 млрд. евро годишно.

Анкетата на ЕК започна на 4 юли след искане на Европейския парламент, на граждани и някои страни членки на ЕС.

Анкетата задава пет въпроса, при които хората трябва да кажат как преживяват лятното часово време, дали искат да го запазят или да премахнат съществуващата уредба и защо, както и да уточнят дали предпочитат часовниците да останат за постоянно с един час напред или назад.

Премахването на смяната между лятно и зимно часово време бе обсъдена от Европарламента през февруари. Според част от депутатите, местенето на часовниковата стрелка е отживелица, която е вредна не само за хората, но и за селскостопанските животни. Според други това е полезна практика, която осигурява един час повече дневна светлина за отдих и спорт след работа. Според поддръжниците на резолюцията, десетки изследвания доказват вредата от преместването на часовниковата стрелка два пъти годишно. Проучвания показват, че 20 процента от европейските граждани имат здравословни проблеми. Гезине Майснер от Германия посочи, че енергоспестяванията са едва между 0.1 до 0.5 процента, но за сметка на това смяната води до здравни проблеми и увеличаване на броя на пътните произшествия.

През март анкета показа, че 73% от германците предпочитат да бъде премахнато лятното часово време.

В България бе инициирана петиция за премахване на порочната практика на смяна на времето два пъти годишно с искане Министерски съвет да отмени постановлението си от 1997 година, с което въвежда лятно часово време.

Десетки научни изследвания по темата показват, че икономическият ефект от смяната на часовото време е съмнителен или незначителен, докато в същото време вредите за хората и за икономиката са многобройни и практически неоценими, посочват в аргументите си авторите на петицията.

Анкетата на ЕК генерира огромен интерес, достигайки до 250 хиляди отговора в минута. Според неофициална информация две трети от участниците искат лятното часово време да бъде премахнато. За резултатите от допитването ЕК ще информира след като то приключи. Остават още няколко часа, в които можете да се включите в допитването и да изразите мнението си да бъде ли отменено лятното часово време.

/дарик

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2018
П В С Ч П С Н
« юли    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ