По 3 000 лева за малки и средни предприятия в Пиринско

По 3 000 лв. за малки и средни предприятия в сферата на индустрията предвижда проект между работодателските организации (БСК, КРИБ) и КНСБ.

Малките и средни предприятия в сферата на индустрията в Благоевград и областта имат възможност да се възползват от финансова подкрепа под формата на консултации на служители и/или мениджърския екип по подготвените към този момент механизми за оптимизиране на работния процес и повишаване на качеството на условия на труд, споделени от мултинационалните компании в страната.

В същото време проектът позволява включването и на други избрани консултации, съобразени с конкретните нужди на предприятието и работещите в него. Не се изисква финансово участие от страна на предприятията.

Финансовата подкрепа за предприятията се счита за минимална помощ за МСП, в съответствие с Регламент (ЕС) № 1407/2013. Крайният срок, в който малките и средни предприятия могат да се възползват от финансирането е месец май 2018 г.

Информационният консултантски пакет включва следните тематики:

икономически аспекти на управлението на предприятията

управление на трудовите възнаграждения

трудово правни аспекти

обществено осигуряване на работещите в производствения сектор

развитие на мерки, подобряващи условията и безопасността на труд в мсп

подобряване на условията на труд за работещите в подизпълнители на мнк

наръчник по опазване на околната среда в малките и средни предприятия

наръчник по енергийната ефективност в малки и средни предприятия

взаимоотношения на работодателите/управляващите предприятията с персонала

други, спрямо конкретната нужда на предприятието

Допълнителна информация и заявяване за включване в дейностите може да се получи в офиса на КСНБ в Благоевград, на тел.: 0885 558606 – Милена Велкова, 0885 979667- Емануил Манолов, или на електронната поща на РС на КНСБ Благоевград – knsb_bl@abv.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене