Отново хиляди петричани ще празнуват заедно Цветница в планина Беласица

Отново хиляди петричани ще празнуват заедно Цветница в планина Беласица на поляната пред хижа „Беласица”. Най-голямата изненада на празника, ще бъде специалният гост-изпълнител, гласовитата Симона Загорова. Специални гости на събитието тази неделя се очаква да бъде делегация от македонския град Струмица, като сред тях ще е и кметът д-р Коста Яневски.

Тържествената програма ще започне в 10,00 часа с представяне на обичая „Лазаруване”. Архиерейският наместник на Петрич отец Ангел Кочев ще отслужи молебен за здраве. Ще бъдат обявени победителите в конкурсите за поезия и рисунка в различните възрастови категории.

В музикалната програма ще се включи и солисти на ансамбъл „Танец”-Македония. Ще гостува и ансамбъл „Распеани струмичани” от Струмица. Десетки девойки ще се борят за титлата „Мис Божура”, като специално жури ще избере най-красивата кандидатка. Тя ще получи короната, която ще носи до Цветница догодина. Ще има и спортни надпревари при силовите дисциплини – силов многобой и канадска борба. Мероприятието се организира за 28-ми пореден път от Сдружение „Цветница” с председател Андон Станков.

Ани Георгиева/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене