Свържи се с нас

ПОСТОЯННИ 1

ШОК! Продадоха най – прокълнатия имот на хаджидимовското село Абланица!

Публикувано

на

Първият етаж на кметството в хаджидимовското село Абланица, кафе – сладкарлница „Драгана“, беше продадено на търг тази седмица. Куповачът е от град Дулово област Силистра, местен бизнсемен, който брои 33 000 лева за имотът за който местните твърдят че е е прокълнат. Знае се че земята под въпросния имот е парцел на джамията и е било гробище преди години. Всеизвестно е че първеници в селото, хора дали живота си за кауза и свобода, уважавани личности са погребвани във подобни места около джамията. Ето защо на практика това място според местните мюсюлмани, е прокълнато защото не е трябвало да сестрои върху гробове на починали хора. Легенда в селото разказва, че дори когато са строяли въпросната сграда, по време на изкопните работи са вадени костите на починалите погребани там. Случайно или не всеки един инвеститор който през годините по един или друг начин е придобивал този имот е свършвал зле. Става въпрос за над шест човека, издават ни местни хора и подкрепят думите си примери. Първият взел имот след демокрацията бил Ален Делиев местен предприемач, който фалира тотално и съсипал живота си, следващия е Сузи Банк, която понастоящем е по затворите, Мустафа Барутев също записал името си сред прокълнатите и той също е банкрутирал, скандално известния екс предприемач Садитин Газиев който е бил и кмет на селото също е сред прокълнатите… днес той е тотално банкритурал и с дългове до ушите. така че абланичани са разочаровани от факта че имота се подхвърля от човек на човек, а редно било да се вземе от държават да се върне на мюфтийството, което е неговия законен по моралните и религиозни закони собственик.

коментара

Новини

Очаквайте този петък в печатното издание на Топ Преса! Ексклузивно интервю с Иван Хамбарджийски-Бриндо

Публикувано

на

Днес бе проведена зрелищна акция в КАТ – Благоевград. Арестуван е и регионалният началник Данаил Стоицов. Сигнал за търсене на подкупи за регистрация преди три месеца подава Иван Хамбарджийски, собственик на Рirinsko.com – регионален информационен сайт. „Информацията ми дойде от потърпевши граждани на Благоевград, дори и двама македонци. След като аз го публикувах, информирах и Вътрешна сигурност. Запознат е и министърът на вътрешните работи”, поясни Хамбарджийски. Днес той даде ексклузивно интервю за Топ Преса, което ще можете да прочетете в петък 25 май.

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО

ВИДЕО

ВИДЕО: Превозвачи от Гоце Делчев: Ще блокираме Брюксел, ако се приемат мобилните пакети на Макрон

Публикувано

на

Местната структура на Съюзът на международните превозвачи в Гоце Делчев солидарно се включиха към националния протест организиран от централното ръководство на Съюза Недоволството им е заради обсъждания от Европейския съюз Пакет за мобилност. От бранша се опасяват, че новите правила, нашумели като „Закона Макрон”, ще оставят без работа 120 000 българи. Ако се приемат предложените от Макрон нови изисквания към международните превозвачи в гоцеделчевският регион ще бъдат засегнати над 30 превозвачески фирми.

Колоната от товарни камиони на гоцеделчевските превозвачи, закичени с националния флаг и лозунги против дискриминиращите българските и Източно-европейските страни, потегли от входната част на града към КПП Илинден, маршрут, определен от централното ръководство на Съюза на превозвачите

„Ако не се съобразят с несъгласието ни с приемането на промените на условията за международните превози сме готови да насочим автомобилите си към Брюксел. Нещо повече. Готови сме и на по-крайна мярка – засегнатите превозвачи от Източна Европа ще спрем превозите за западните страни и те също ще спрат защото сме много и те са също зависими от нас!“, заявиха протестиращите в Гоце Делчев.

 

коментара

ПРОДЪЛЖЕТЕ С ЧЕТЕНЕТО
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2018
П В С Ч П С Н
« апр.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ