Д-р Емил Тончев влиза в парламента на мястото на Д. Гамишев категоричен: Ще работя за спасяването на общинските болница

Д-р Емил Тончев, началник на отделението по образна диагностика на болницата в Разлог, е следващият в листата на ГЕРБ – Благоевград, който най-вероятно ще заеме мястото на Димитър Гамишев. Пред вестник „Струма“ д-р Тончев вчера заяви, че все още не е имал разговори с никого от съпартийците си на по-високо ниво, но няма да се откаже и ще влезе в парламента.

„Мисля, че малко форсираме нещата, защото и самата оставка все още не е станала факт, но следващата седмица всичко ще бъде изяснено. Не смятам да се откажа и не очаквам някакви изненади. Не мисля, че ще има някакви задкулисия, дори напълно изключвам нещо подобно”, каза д-р Емил Тончев и допълни, че акцентът в работата му ще бъде здравеопазването и спасяването на общинските болници – проблем, който стои на дневен ред. Той сподели още, че няма да прекъсне връзката си с болницата в Разлог, винаги ще милее и ще помага с каквото може както на колегите си, така и на хората.

„Отдал съм много години от живота си на тази болница, много нерви и здраве. Това винаги е било мое притеснение. Професията лекар си е моята професия, а и никой мандат не е вечен. Мисля, че има на кого да разчитам и да бъда спокоен, че отделението по образна диагностика е в добри ръце. Имам колега, много добър специалист, който вече е в пенсионна възраст, но продължава да работи. Най-вече разчитам на д-р Елена Рускова, която е един прекрасен и квалифициран млад специалист. Благодарение на нея с общи усилия въведохме мамографско и ултразвуково изследване”, допълни още д-р Тончев.

С нов депутат от Разлог още вчера по обяд се похвали и кметът Красимир Герчев, който на страницата си във Фейсбук написа:

„Разлог с депутат: Д-р Тончев влиза в парламента. На добър час! Когато си посветил целия си живот на хората, на работата, на благородната кауза да си лекар, но и добър човек, когато си осмислил и вярваш в идеите на доброто, можеш да направиш много и за България, и за родната община, и за хората, които представляваш.

Д-р Емил Тончев цял живот служи на хората и поставя обществените си интереси над личните. Той ще се ангажира професионално за незабавни промени в здравеопазването, безплатни лекарства за децата и възрастните хора, безплатни ин витро процедури за семейства с репродуктивни проблеми, електронна система, адекватна спешна помощ. Той знае и разбира болките на пациентите и работещите в системата на здравеопазването и ще работи всеотдайно, за да се подобри здравеопазването.

Роден и израснал в Разлог, посветил 26 години на медицината, д-р Тончев милее за своя град и община, помни първите си учители, уважава и цени доброто. България, Разлог и парламентът имат шанс с достойни хора като д-р Емил Тончев.

На добър час, д-р Тончев!”, написа градоначалникът.

Д-р Е. Тончев е общински съветник от ГЕРБ в ОбС – Разлог от 2011 г. Председател е на постоянната комисия по социални дейности, здравеопазване, социални грижи, образование, култура, вероизповедания, спорт и работа с младежта, и член на ПК за предотвратяване и установяване конфликт на интереси.

Изборът му за депутат ще доведе до поредната рокада в местния парламент. Следващият по преференции в листата за общински съветници на ГЕРБ в Разлог е Маргарита Захариева, която най-вероятно ще заеме мястото му.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене