НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ БОГДАН БОЦЕВ С ПАТРИОТИЧНА ИНИЦИАТИВА В ПАМЕТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

По повод 115-та годишнина от гибелта  на Гоце Делчев, народният представител Богдан Боцев обявява конкурс за есе на тема: „Ако имате възможност да се върнете назад във времето, за какво бихте разговаряли с Гоце Делчев?“

В конкурса могат да участват ученици от основните и средни учебни заведения в община Гоце Делчев. Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури в две категории: Ученици 5 –  8 клас и ученици  9 – 12 клас.

Авторите на двете най-добри есета в категориите ще получат парична награда, а класираните на първите три места във всяка категория ще посетят Народното събрание на Република България.

„Като човек, който е роден в града носещ името на Гоце, винаги съм се възхищавал на неговия кратък, но толкова съдържателен живот, делото му, качествата му. Точно затова избрах тази тема. Искам младите хора в община Гоце Делчев да научат повече за този герой. За мен е много важно човек да знае миналото си, да бъде патриот и родолюбец“, коментира Богдан Боцев.

Крайният срок за участие в конкурса е 25 април 2018 г. Есетата трябва да се изпращат на e-mail:  bogdan.bocev@abv.bg , като задължително трябва да бъдат посочени трите имена на автора, неговата възраст /клас/ и учебното заведение.

Победителите ще бъдат обявени на 4 май 2018 г., когато се навършват 115 години от гибелта на Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене