НПГ Д. Талев в Гоце Делчев е домакин на национален форум за професионално образование (ВИДЕО)

Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ в Гоце Делчев е едно от водещите професионални училища не само в благоевградска област но и в цялата страна. Това каза днес Ивайло Златанов, началник на Районно управление на образованието в Благоевград на започналият тридневен Национален форум за професионално образование и обучение в леката промишленост, домакин на който бе гоцеделчевската професионална гимназия…

Работната среща в Гоце Делчев се провежда по инициатива на Националната асоциация на училищата по мода и е продължение на проведеното през м. ноември 2017 г. в гр. Русе Национално съвещание с директорите и бизнеса, организирано от МОН.

В сектор „Облекло“ в българската промишленост винаги специалистите са били в недостиг но там винаги има възможност за кариерно развитие на млади и заинтересовани хора, каза председателят на сдружението на предприемачите в регион Гоце Делчев и изпълнителен директор на ,,Пирин Текс“ ЕООД, Бертрам Ролман.

Участие в дискусиите взе и г-жа Фани Тодорова – главен експерт в МОН и експерти по професионално образование и обучение към Регионалните управления на образованието. Участниците в националния форум имат възможност да присъстват на демонстрационен урок по технология на облеклото с приложение на компютърни технологии в обучението, в НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев“.

Основни цели на Националната асоциация на училищата по мода, който организира форумът, е да подпомага и утвърждава дейностите на професионалните гимназии по лека промишленост в полза на развитието в съвременното общество. Да подкрепя по-близкото сътрудничество между управителите на фирми и професионалните гимназии по лека промишленост и преподавателите с цел подобряване на учебните материали и методите на обучение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене