Грижа за кожата и косата на 50+

Всичко оказва влияние върху кожата ни: слънцето; степента на замърсяване на въздуха на мястото, в което живеем; пуше­нето; консумацията на алкохол; начинът на хранене; стресът; гравитацията; затлъстяването; времето, което минава. С на­предването на възрастта произ­водството на колаген намалява. Кожата губи еластичността си и става по-суха. Косата посивява и изтънява. Разбира се, грижи­те, които сте полагали за себе си през годините също имат значение. За да продължите да се чувствате добре в кожата си, полагайте специални грижи за нея и косата си след като навър­шите 50.

Как да се грижа за кожата след като стана на 50

  1. Спрете да пушите, ако все още не сте го направили. Ко­жата на пушачите се състарява преждевременно.
  2. Използвайте слънцезащи­тен крем. Излагането на слънце състарява кожата и провокира появата на лунички, петна по кожата и старчески петна.
  3. Използвайте крем за овлаж­нява на кожата, произведен специално за вашата възраст. Мийте се с овлажняващ сапун и си правете хидратираща маска веднъж седмично.
  4. Не се мийте с гореща вода, защото тя допълнително из­сушава кожата. Заложете на хладка вода и козметика за суха кожа, включително и нощен крем.
  5. Ексфолирайте внимателно кожата си веднъж седмично. След това я подхранвай­те с кокосово масло.
  6. Пийте много вода и добавете към диетата си още пове­че плодове и зеленчуци. Хранете се здравослов­но.
  7. Ползвай­те крем про­тив бръчки. Макар че на 50 години е малко къс­но. Добре е след 30 – 35 годишна въз­раст да си вземете под­ходящ крем за изглаждане на фините бръчки и да ползвате редовно подмладяваща козме­тика през годините.

Как да се грижа за косата си след като стана на 50

  1. Уточнете за себе си дали искате да оставите косата си прошарена от бели кичури или ще се боядисвате. Вторият ва­риант ще свали значителен брой години от лицето ви. Не е задължително да боядисвате цялата си коса. Посъветвайте се с вашия фризьор – може да си направите само по-светли кичу­ри тук-там, които ще придадат свежест на лицето ви. Може да боядисвате и цялата си коса в плътен цвят. Да знаете само, че това означава ежемесечни посе­щения при фризьора.
  2. Сменете прическата. Обик­новено, когато наближат 50-те, дамите започват да се подстриг­ват по-късо, защото косата им губи своята жизненост и не из­глежда особено добре. Освен това късите прически подмла­дяват. Може да пробвате и вие. Ако пък искате да запазите дългата си коса, посъветвайте се с вашия фризьор. Нека ви препоръча подхранващи маски и подходяща козме­тика.
  3. Справете се с из­тъняването на косъма като използвате шам­поан за обем. Може­те също да поискате прическа с изтънява­не – то придава обем.

Грижете се за себе си. Бъдете физически активни. Хранете се добре. И не страдайте за отминаващото вре­ме, а се наслаждавай­те на всяка минута. Тогава със сигурност ще се чувствате и ще изглеждате добре.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене