По нестандартен и различен начин гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ се включи в инициативата на ОбСНВ Благоевград по отбелязване на Деня на търпението

 Неврокопското училище и тази година отбеляза един от емблематичните дни в историята на човечеството 

Началото на учебния ден се постави с цитат на Джойс Майер, а именно:

Търпението не е само в способността да се чака, а и в това как се държим, докато чакаме“. Той бе изписан предварително върху дъските на всички класни стаи в училище, провокирайки размисъл у всеки относно това колко важно е умението да сме търпеливи.

Всеки клас получи символичен шаблон на пясъчен часовник, в който търпението води към пътя до разбирателството.

На всеки етаж от сградата на училището бяха обособени специални кътове, провокиращи учениците да оттренират търпението си, като оцветяват специални мандали. Мандалата символизира кръга на живота и много повече. По традиция те са симетрични и имат център. В тях са вградени елементи от свещената геометрия. Именно те превръщат мандалите в модели или матрици на всичко във Вселената. Тя представлява космическа диаграма на духовната реалност. Тя е самата Вселена – макрокосмоса и микрокосмоса, обединени в едно. Техниките за оцветяване на мандали са познати именно като приятен и занимателен начин за възпитаване на търпение у човека.

С много усмивки, в екипи или индивидуално, за целия ден учениците на ПМГ „Яне Сандански“ претвориха черно-белите листове в цветна феерия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене