Гордост! Поканиха Людмила Фончева от Гоце Делчев в майсторски клас на ЦЕРН

УЧЕНИЧКАТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПОКАНЕНА ОТ ПИРИНСКО

Людмила Фончева от 8. клас на НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев е поканена в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България, организиран съвместно с ЦЕРН от Физическия факултет на Софийския университет и Института за ядрени изследвания на БАН по проект OSOS (Отворени училища за отворено общество) по европейската програма за научни изследвания „Хоризонт 2020“. В конкурса за място в класа Людмила се състезава с ученици на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, като написа мотивационно есе на английски език, придружено с препоръка от преподавателя си по физика Славена Рускова и с ментор по английски език Катерина Зафирова.
Людмила Фончева е единствена от област Благоевград, която успя да получи покана и заедно с останалите ученици и техните ръководители във финалния кръг на международния конкурс PARTICLES4U.

Българските учени от Международната организация за ядрени изследвания в Швейцария подаряват виртуална визита на 26 март от 14.00 часа за успешното им представяне, пише дарик.

„Поздравявам Людмила Фончева и преподавателките й Славена Рускова и Катерина Зафирова за ентусиазма, познанията и креативността им и им пожелавам да достигнат големи постижения в науката“, каза директорът на НПГ „Димитър Талев“ Мария Георгиева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене