Първо в ТОП ПРЕСА! Закопчаният Гаргата с сърдечни проблеми

Атанас Мечев-Гаргата

Соченият за наркобос Атанас Мечев-Гаргата, който бе закопчан и за групово изнасилване, го закъса със сърцето. Вместо в ареста той е пратен в МВР болница, където да следят състоянието му, научи „Топ Преса“. Гаргата и тримата му авери Ивайло Ценов, Йордан Иванов и Илиян Кръстанов се изправят днес пред Софийския районен съд по обвинение в брутално изнасилване на 29-годишна жена. В понеделник вечерта прокуратурата им повдигна обвинения и ги задържа за 72 часа.

Във вторник Мечев трябваше да се яви в спецсъда на дело срещу него и още четирима, изправени пред Темида като наркобанда. Адвокатът на Гаргата обаче съобщи, че той се е сдобил с нови обвинения и е в болница заради влошеното здраве. Гаргата претърпял 3 сърдечни операции, имал изкуствени клапи на сърцето и пиел лекарства за разреждане на кръвта. Сред папките с доказателства бяха приложени епикризи, показани бяха и кардиограми на крими пациента. Оказа се, че по наркоделото Гаргата е пропуснал и предходното заседание в началото на февруари. Тогава той отново е почувствал болки вляво и е бил приет спешно в столичната клиника „Св. Екатерина“.

Любопитното е, че въпреки сърдечните си проблеми Гаргата бе обвинен, че е участвал в изнасилване, продължило близо 5 часа. Гаврата става в ранните часове в неделя – между 3.30 и 8.30 часа. Гаргата и аверите му си харесват млада жена в кръчма, в която се веселят. Със сила и заплахи завличат жертвата си в помещение към кръчмата и там правят насилствен секс с нея, твърдят от прокуратурата. След зверството младата жена успява да избяга и отива директно в полицията.

Според адвокатите на Гаргата и дружките му историята е различна. Защитниците твърдят, че момичето всъщност е заработвала като проститутка и понеже не си е получила парите, е подала жалба.

Запознати твърдят, че Мечев ръководил наркобизнеса си именно от ресторант в Драгалевци, който завзел от почернена вдовица. Гаргата е по живота – обича жените, купоните, парите, коментират негови познати. Още тогава разказват, че Мечев ще опита да излезе от ареста под предлог, че е много болен и страда от сърце.

„Той е висок над 2 метра и тежи близо 160 кг. Обича да яде и да пие, нормално е да има проблеми със сърцето“, споделят приятелите му.

Последно Наско Гаргата бе арестуван през 2006 г. при спецакция в Банско като тартор на наркобанда заедно с Ивайло Говедарев, Николай Загорчин, Славчо Джупанов и Христо Гърков. По данни на разследващите Гаргата зареждал цяла Югозападна България с кокаин. Хората му са изловени в момент на доставка на белия прах до читалището в центъра на Разлог. Бандата се отличава със строга йерархия и наказателна бригада, която не позволява на никой да действа самостоятелно.

Босът се държал брутално с провинилите се дилъри. Затова и държал да присъства лично по време на по-големите доставки извън столицата, разкриват ченгетата. По делото в спецсъда са проведени шест заседания, но скоро му се вижда краят. Причината е, че прокуратурата готви сделки с подсъдимите. Вчера обвинителят ги привика от съдебната зала в кабинета му, за да подпишат изготвените споразумения.

Пребит в „Домби“

Наско Гаргата е бил пребит жестоко в култовия „Домби бар“, разнася се мълва преди няколко години в подземните среди. Докато Гаргата се забавлявал с приятели, влезли мутри на Кирчо Руския, завлекли го в тоалетната и го натрошили. Ченгета смятат, че това е отмъщение, задето Гаргата изоставил един от покровителите си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене