Минка Капитанова с мил великденски жест за жителите на община Гърмен

Уникалният спектакъл „Сватбен маратон“ на  Драматичен театър – Търговище, е подаръкът на кмета на Гърмен, Минка Капитанова, за всички любители на театралното изкуство и всички жители на общината по случай предстоящите великденски празници.

Театралната постановка, която получи бурните аплодисменти на стотици зрители по сцените на страната, ще бъде представена на сцената на читалището в Гърмен в сряда, 28. март, от 18,30 часа. Входът е свободен.

Постановката на Драматичен театър „Търговище“ – „Сватбен маратон“, е уникална съвременна комедия, с гротескно-абсурдни елементи, чието действие се развива в малък град в провинцията. В същия град има фабрика, в която от време на време идват командировани, предимно млади мъже да инсталират машини.

И тъй като мъжката част от малкото провинциално градче е отишла да печели в големите градове или просто е избягала, то останалите да живеят в него жители са предимно жени. И за кого да се омъжат те, кого да хванат за разплод, освен нищо неподозиращите командировани.

За целта е създадена една почти мафиотизирана структура за примамка и безупречно „връзване“, обхващаща дори полицията и продавачката на автобусни билети от автогарата. Досега никой не е успявал да се измъкне … , или поне не веднага, не и ако не е направил дете.

И един нищо неподозиращ командирован е примамен от красавицата на града, с която подписват брак, но когато се прибират в дома на младоженката за домашното тържество, разбира, че неговата булка съвсем не е тази, за която се е оженил …

Ролите се изпълняват от актьорите: Любомир Фърков, Грета Неделчева, Йордан Любомиров, Сияна Янева.

„Жители и гости на община Гърмен, посетете непременно този спектакъл, който ще ви накара да се смеете от сърце! Вход свободен! На 28. март от 18,30 часа в голямата зала на читалището в Гърмен!, приканват от кметската администрация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене