ВИДЕО: Никога, един учител не бива да казва дете, че от него няма да излезе нищо!

_MG_4610

Това каза учителят по история и философия в СОУ „Св.св. Кирили и Методий“ в с. Сатовча, Калоян Шишков, който представи новата си книга пред почитателите си в Гоце Делчев.

„Един живот като учител и не само“ е третата книга която учителят от сатовчанското училище представи снощи пред гражданството на Гоце Делчев. С близо 40-годишна работа в сферата на образованието, Калоян Шишков е учител-новатор, съчетаващ теоретичната подготовка с персонални разбирания за развиващото обучение, за организаторските и управленски функции на учителя.

Заедно с колегите си, Шишков успешно прилага модел за обучение по човешки права. Като едно от най-големите си завоевания, дългогодишният учител признава в книгата си, е създаденият от него Куб за ООН. За близо 15 години от съществуването си, клубът е реализирал множество проекти свързани с човешките права и междуетническите проблеми. Дейността на клубът бе високо оценен от Дружеството за ООН в България и заслужено спечели правото да присъства на едно от заседанията на Европейския парламент в Брюксел.

Обемистият труд от близо 500 страници респектира като обем и страници. „Определянето на жанра ме постави пред трудността да дефинирам или да изведа особеностите. Следвайки принципите на научната коректност, ще си позволя да назова текста хибриден жанр, който представя доста широка картина на българското образование за един половинвековен период от време“, казва в преговорът към книгата, професор д.ф.н. Иванка Мавродиева.

Книгата на Калоян Шишков е адресирана както към учители, така и към по-широка аудитория.

_MG_4616

_MG_4614

_MG_4612

_MG_4611

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене