„Пирин“(Гоце Делчев) вече чука на вратата на „А“ областната група след поредния срам у дома срещу „Свобода“

След три поредни загуби от началото на пролетния дял от първенството на югозападната Трета лига „Пирин“(Гоце Делчев) инкасира още една, този път срещу „Свобода“(Пещера)

Отново, както и в сряда, зелено-белите претърпяха поражение с 1:3 и разочароваха дори най-оптимистично настроените сред малкото си останали привърженици. Някои от тях дори се заклеха след срама срещу пряк конкурент за оставане, че повече няма да стъпят на стадиона, с което се обяснява и камерното присъствие на хора по трибуните. Ако преди няколко години мачовете наблюдаваха дежурно 1000 и повече души, сега полицаите, обслужващия персонал и играчите са повече от зрителите.

Тази неделя „Пирин“ ги излъга, макар че излезе на терена с цел да промени тази негативна серия, но и този път футболистите на Иван Маринов не успяха.

„Пирин“(Гоце Делчев) започна добре мача и още в 1-та минута Стефан Терзиев можеше да открие резултата. В средата на първото полувреме Орлин Орлинов уцели и гредата на Свобода, но така и резултата не бе променен. След почивката зрителите на Градския стадион в Гоце Делчев видяха 3-гола само в рамките на 8-минути. Първо гостите откриха резултата в 52-мин, след като Явор Въндев реализира отсъдена в полза на „Свобода“ дузпа. Отново от дузпа, но в 56-та минута Орлинов изравни. Свобода отново поведе в 60-та минута след бърза атака, при която непокрит бе оставен Явор Въндев, който отново показа своя голмайсторски нюх и вкара топката за втори път в мрежата на Захари Димитров. До края играчите на „Пирин“ се опитаха да стигнат до изравняване, но опитите им бяха ялови. Вместо това в 86-та минута Дечев отново порази вратата на зелено-белите, които след този мач вече чукат на вратата на „А“ ОФГ, където евентуално догодина да мерят сили с колоси като „Граничар“(Копривлен“, „Стрела“(Вълкосел), „Левски“(Крупник), ФК Белица, а може би ще прави „кървави дербита“ с тима от съседния град Хаджидимово – „Места“, ако тази година той не се завърне в Трета лига.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене