Когато Топ Преса с месеци пишеше, че Митев съсипва болницата на Благоевград – вие си мислехте, че го правим от корист! Да, ама – не!

7 разследвания за безстопанственост в болници, една от които е МБАЛ – Благоевград, започват от миналата седмица, това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Останалите са МБАЛ- Попово, МБАЛ-Бургас, „Пирогов“, МБАЛ-Русе, „Д-р Черкезов” във Велико Търново и МБАЛ „Атанас Дафовски” в Кърджали, уточни Арнаудова на брифинг в Съдебната палата, на който обобщи резултатите от направена проверка на финансовото състояние на болнични заведения.

„Разпоредено е разследванията да се водят от Софийската градска прокуратура, за да няма съмнения в безпристрастността, защото на място може да има обвързаности. Данните са за безстопанственост и престъпна дейност от 2010 насам”, добави тя.

Всички тези болници са на ръба на фалита, за тях има сигнали от здравния министър Кирил Ананиев. „Пирогов” и болницата в Благоевград например са в критично състояние и СГП приоритетно ще работи по този случаи, уточниха от прокуратурата.

Засега обаче от държавното обвинение не съобщават какви щети на нанесени на здравните заведения. Окончателният доклад за състоянието на всички болници на страната ще бъде оповестени от Министерство на здравеопазването до края на месец март.  Главният прокурор Сотир Цацаров пък заяви, че проблемът е налице в случаите, в които на територията на общинско или държавно лечебни заведение функционира частна болница, която осъществява идентични, а не различни дейности. И сега какво? Топ Преса във всичките си продукти в това число и предаването Неудобните, пишеше и алармираше, че шефът Митев съсипва болницата на град Благоевград. Управлението и е катастрофално и резултатит есе виждат – главна прокуратура се зае с дейността на ръководството и главно на Митев. Медиите в югозапада, услужливо подминаха тази новина или я представиха в две изречения. Е ние от Топ Преса няма да сотавим така и подамема кампания за оставката на Митев и на този който го назначи – депутата. Знаем кой? Чакаме крути действия, ясни и точни… Кампанията ни започва с припомняне на стари неща свързани с некадърното управление на болницата на Благоевград: 

Алкохолик управлява болницата в град Благоевград!?

Скандал! Мръсен бизнес се върти в болницата в Благоевград

Сензационен скандал в болницата в Благоевград! Опериран пациент, оставен на призвола – рекетиран.. Вижте повече тук

Известен благоевградчанин изригна пред Топ Преса: Хора, бягайте от благоевградската болница… Търсете специалисти в София!

СКАНДАЛ! Болничният шеф Огнян Митев бори кризата с лукс! За сметка на пациентите обикаля света и се радва на живота! УНИКАЛНИ СНИМКИ!

Болничният шеф Огнян Митев взема тлъсти комисионни от погребалната мафия в Благоевград?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене