„Рилски спортист“ се даде трудно на ЦСКА 1948

Отборът на самоковци спортист загуби домакинството си срещу претендента за влизане във Втора лига ЦСКА 1948 с 0:1, в един равностоен мач

Единственото попадение в срещата бе дело на Кирил Котев с глава, след изпълнение на ъглов удар.

През първото полувреме двата тима си размениха по едно положение пред двете врати, но до гол така и не се стигна до 38-та минута, когато след статично положение и изпълнение на ъглов удар, Кирил Котев се извиси над всички и откри с глава за ЦСКА 1948.

След почивката гостите натиснаха и само добрата намеса на Райчев спаси самоковци от второ попадение, след топовен шут на резервата Цаковски, в средата на полувремето.

Въпреки, че “Рилски” също имаше добри атаки към вратата на противника, липсата на завършващ удар не доведе до нищо опасно пред вратата на Емил Михайлов. След срещата, старшията Аджов сподели своето разочарование, че е имало поставени персонални задачи за опасване на високите играчи на гостите, но поради недоглеждане и малшанс сме допуснали гол.

“Всяка точка е важна за нас и е жалко че днес я изпуснахме. Надяваме се, че ще вземем нещо в следващия кръг в Ихтиман. За мен най-жалкото е, че до преди няколко години отборите се притесняваха да играят тук, а сега и селата не се притесняват да се изправят срещу нас. Имаме нарушен тренировъчен процес и това се отразява на играта ни.” заяви Петър Аджов за “Самоков 365”.

След изиграването на този кръг “Рилски” остана на 14-то място в зоната на баражите с 22 точки, а “Балкан” Ботевград дръпна с три точки на защитеното от изпадане 13-то място, с актив от 25 точки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене