Новини от болницата за дистрибутора затиснат от бус в Югозапада

46-годишният Н. Иванов, дистрибутор на хранителни стоки, пострада по време на работа в Симитли. Инцидентът станал вчера сутринта на ул. „Октомврийски“ пред хранителен магазин. При разтоварване на стока микробусът, който бил спрян под наклон на стръмната улица, потеглил сам и при опита му да го спре Н. Иванов е затиснат от страничната врата, след като микробусът се забил в стълб.

На пострадалия водач, който се оплаквал от силни болки в областта на гръдния кош, е оказана първа помощ от екип на Спешен център – Симитли и с линейка е транспортиран до благоевградската болница. Приет е за лечение в хирургично отделение с гръдна контузия. От силния удар е засегнат белият му дроб, установено е кръвонасядане, продължават да се извършват допълнителни изследвания за уточняване на състоянието му. Той остава за лечение под активно лекарско наблюдение в МБАЛ – Благоевград.

Служители от Второ РУП – Благоевград пристигнали на мястото за изясняване на обстоятелствата, работата по случая продължава. Според разследващите автомобилът не е бил обезопасен, водачът не е вдигнал ръчната спирачка.

Това е вторият инцидент с пострадал по време на работа водач само за 5 дни. Обстоятелствата и при двата случая са еднакви. Мотокарист бе затиснат, както „Струма“ вече писа, в дърводелски цех в Бело поле, след като слязъл и забравил да дръпне ръчната спирачка и потеглилата тежка машина го затиснала прав. Той също бе приет за лечение с контузия на корема в болница ПУЛС – Благоевград.

СЛАВА ИВАНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене