Слънце, вятър и до 22° в Югозапада днес

Днес южният вятър ще се усили. Ще бъде поривист, след обяд в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините ще е силен и бурен. Облачността ще е променлива – предимно средна и висока. През деня ще е почти без валежи, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи чувствително затопляне: максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

   За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 20°, а минималната 7°,

Благоевград 21°/9°,

Банско 18°/8°,

Сандански 21°/10°,

Разлог 19°/9°,

Дупница 20°/9°,

Кюстендил 21°/9°,

Перник 20°/9°,

Петрич 21°/10°

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през деня ще продължи да се понижава.

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части бурен до ураганен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превали дъжд. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът от юг-югозапад постепенно ще се усилва и привечер на места вече ще е бурен. Максималните температури ще са предимно между 18° и 23°, малко по-ниски в крайните северни райони. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде от 2 бала по южното крайбрежие, до 3-4 по северното.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене