Станаха ясни имената на собствениците на опожарените автомобили в Югозапада

Два горящи автомобила гасиха в рамките на 12 часа благоевградските пожарникари. Първият инцидент станал в четвъртък около 23 часа в кв. „Еленово“. Лек автомобил „Фолксваген Пасат”, паркиран пред блок № 70, избухнал в пламъци. Първа забелязала горящата кола млада жена, която се обадила на телефон 112. Огънят е загасен своевременно от екип на Районната пожарна служба, в резултат на което щетите са минимални.

„Пораженията са по предната част, но можеха да бъдат и по-сериозни”, обясни пред репортер на „Струма“ жената, подала сигнала за инцидента. Лекият автомобил е на неин съсед – 46-годишния Детелин Петров. Причините за пожара се изясняват, дежурна оперативна група на полицията е извършила оглед на място непосредствено след потушаването му. Проверява се версията умишлен палеж заради личен мотив, открити са парцали, напоени с нафта.

Лек автомобил БМВ пламна движение вчера сутринта в кв. „Струмско“. Предната част избухнала в пламъци, но младият шофьор Йордан Димитров успял да запази самообладание и сам започнал да гаси с пожарогасителя до идването на огнеборците. Най-вероятна причина за запалването е неизправност в газовата уредба.

Лек автомобил „Пежо“, собственост на Радко Бакалов, горя в четвъртък вечерта в Якоруда. По първоначална информация има данни за умишлен палеж, но причините и щетите са в процес на установяване.

ТИНА ГЕОРГИЕВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене