Без категория

Кметът на Белица Радослав Ревански назначи спешна проверка на…

Кметът на Белица Радослав Ревански назначи спешна проверка на действията на предшественика си Ибрахим Палев след постъпили многобройни сигнали в кметството от беличани, че Палев е заграбил земите им.

Става въпрос за непотърсени от собствениците им земеделски площи, които след изтичане на срока им за възстановяване стават част от общинския поземлен фонд. Обичайната причина за зарязването на такива терени е фактът, че парцелите имат много собственици, разпилени по целия свят, които не могат да се съберат, за да задвижат процедурата по възстановяването на собствеността си. Някои от тях, които обаче все още живеят в Белица, забелязали, че вече бившият им кмет Ибрахим Палев засява земите на дедите им, и побързали да се поинтересуват в общината как така техните терени са станали собственост на екскмета.

Според настоящия управник на Белица Радослав Ревански до момента при него има сигнали за заграбени по този начин от Палев 39 дка частни земи на беличани. Колко точно са обаче, ще стане ясно след проверката.
Въпреки че след детронирането му от кметството И. Палев започна работа в системата на ЧЕЗ, той се слави в Белица като един от най-крупните земеделски производители. Наскоро дори поиска разрешение от общината да изгради селскостопанска постройка за съхранение на продукцията и инвентара, с който обработва земите. Бившият кмет е определил за това терен от 2317 кв.м, който в момента е нива, където смята да построи складова база върху 400 кв.м.
Съветниците още не са се произнесли, но Областна дирекция „Земеделие“ в Благоевград вече даде положително становище за строителство в земеделски земи, без да се налага промяна на предназначението им, а РИОСВ – Благоевград мотивира своето „ок“ след преценката, че околната среда няма да пострада при строителството на склада.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене