Районна прокуратура – Перник е предала на съд обвиняемия Ивайло И.

Районна прокуратура – Перник е предала на съд обвиняемия Ивайло И., извършил кражба на пари и мобилен телефон в условията на опасен рецидив.

43-годишният мъж е неколкократно осъждан, в това число на „лишаване от свобода“ за 18 години, като това наказание той изтърпял до 2012 г.

По обед на 22 юни 2017 г. Ивайло се намирал в заведение в Перник заедно с негови познати, където станал свидетел на спор между майка и дъщеря, от който разбрал, че под килима в дома им в квартал „Караманица“ били оставени 1400 лева. Тази информация заинтересувала обвиняемия и той решил да открадне сумата. Като видял, че двете жени отишли в магазин за тапети, Ивайло се отправил към дома им. От съседи разбрал точния им адрес, но в двора на къщата заварил трудноподвижна баба с малолетния й внук. Обвиняемият обяснил на възрастната жена, че бил изпратен от дъщеря й да вземе пари за закупуване на спалня, след което влязъл в къщата. Не след дълго намерил под килима въпросните пари, завързани с ластик. Взел ги и бързо напуснал къщата.

Същия ден липсата била установена от собствениците, за което бил подаден сигнал на телефон 112.

Две седмици по-късно обвиняемият извършил още една кражба. През нощта на 8 юли 2017 г. той бил на гости в къщата на негов познат, където цяла нощ пили. На сутринта, когато другият гост излязъл навън, той взел оставен от него на масата мобилен телефон „Кулпад“. След като на връщане собственикът поискал от Ивайло И. да му го върне, той реагирал бурно и отрекъл да е взел телефона. Няколко дни след този случай той го заложил, което се потвърждава от съответния документ.Предстои Пернишкият районен съд да насрочи делото срещу Ивайло.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене